Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Yoga 2024

24 januari 20:00 - 21:15

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

One event on 21 maart 2024 at 20:00

€15,00

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €15,00
Bestel kaarten

Hathayoga

Deze vorm van yoga wordt in het Westen het meest beoefend. Hierbij dient het lichaam als ingang om tot bewustwording te komen. Hathayoga maakt gebruik van houdingen, ademoefeningen, concentratie, meditatie en ontspanning. Het gaat niet om presteren, veel eerder om het onderzoeken van de eigen grenzen en het toelaten van ruimte en ontspanning.

Yoga heeft een heilzame uitwerking op de adem, de bloedsomloop, spieren en gewrichten, zenuwstelstel, zintuigen en organen. Het maakt energieker, vitaler, soepeler en krachtiger.

Het leert je ook om weer ‘stil’ te worden, te luisteren naar je lichaam en te kijken naar je gedachten. Door de aandacht van de buitenwereld naar je eigen binnenwereld te verplaatsen, kom je tot bewustwording en (zelf)inzicht. Je leert je beter te concentreren en ontspannen, lichaam en geest weer in balans te brengen.

Meenemen: neem zelf een yogamatje mee. (Meditatiepoefjes zijn wel aanwezig.)

De lessen worden gegeven door Karin Vermeulen. Zij is een ervaren yogadocent en heeft jarenlang een eigen Yogaschool geleid. De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte vormt de basis van waaruit Karin les geeft, maar omdat zij ook diverse andere yoga-opleidingen heeft gevolgd, kan zij aan uiteenlopende groepen verschillende vormen van yoga aanbieden. Haar specialisaties zijn o.a. Hathayoga, Yoga bij Kanker, Zwangerschapsyoga en de Chakrapsychologie en -filosofie.

Karin is tevens gediplomeerd Mindfulnesstrainer, geschoold in de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en de MSC (Compassietraining). Tot slot begeleidt zij ook meditatiegroepen en sangha’s in verschillende boeddhistische tradities.

De lessen kenmerken zich door eenvoud en nuchterheid en zijn voor iedereen toegankelijk.

Data woensdagen
Januari: 3, 10, 17, 24 en 31
Februari: 7, 14 en 28
Maart: 7 (donderdag!), 13, 21 (donderdag!) en 27

Tijd
Van 20:00 – 21:15 uur

Locatie
Alle lessen zijn in de grote zaal, behalve 20 maart, dan wijken we uit naar de Kapel.

Aanmelden en kosten
De toegangsprijs voor leden en niet-leden is € 15,00 per keer en € 125,00 voor de gehele serie van dit kwartaal. Er is ruimte voor 12 personen. Je kunt je kaarten bestellen via de knop Bestel kaarten boven aan deze pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.