Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Wandelkring 13 mei – Amersfoort – Maarn

13 mei 2023

Gegevens

Datum:
13 mei 2023
Evenementen Categorie:
Organisator:
Kaai Hanhart
Na het lustrum en ons lustrumwandelen pakken we de draad weer op met het ‘gewone’ wandelprogramma.
We hebben besloten de eerste etappe van het Gelukkigerwijspad te starten in het nieuwe wandeljaar, dus september.

Om het spannend te houden lopen we zaterdag 13 mei wel van station Amersfoort naar station Maarn maar via een andere route dan het Gelukkigerwijspad.

Deze route voert ons via de De Treek en landgoed het Hoogt naar Maarn. Het is ca 16 kilometer. Het is niet mogelijk een kleiner gedeelte te lopen.
We vertrekken
Om 9:40 uur uit Utrecht en
Om 9:46 uur uit Bilthoven en zijn
Om 9:57 uur op station Amersfoort.

Ontmoeten, bezinnen en natuurbeleving
Sinds 25 jaar is er een wandelkring actief bij de Woudkapel. In het verleden zijn er zowel nationale als internationale wandeltochten georganiseerd die veelal via pelgrimspaden liepen. Er zijn tochten gemaakt langs kathedralen, basilieken en Boeddhistische tempels.
In het kader van het 100-jarig bestaan van de Woudkapel gaat de wandelgroep het Gelukkigerwijspad lopen in zeven etappes.

Iedere tocht wordt voorafgegaan door een beginseltje. Dat kan een door een deelnemer voorbereid verhaal zijn, of gedicht of lied. Vaak wandelen we daarna een half uur in stilte.
De meeste mensen lopen mee om in contact te komen met anderen, voor gesprek of juist voor stilte en natuurlijk voor het wandelen in mooie gebieden. Kort gezegd rust de wandelkring op de volgende zaken; open, vriendschap, natuurbeleving, betekenis en avontuur.

De wandelkring staat open voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot het gedachtegoed van de Woudkapel en die van wandelen houdt. Door aan de wandelkring deel te nemen, kun je de Woudkapel en de deelnemers leren kennen. De deelnemers stellen zich voor elkaar open.
Je bent welkom om twee keer als niet-lid mee te lopen. Daarna verzoeken we je je als lid of vriend van de Woudkapel bij ons aan te sluiten.

We reizen, indien gewenst, zoveel mogelijk gezamenlijk met het openbaar vervoer naar het startpunt.

Voor meer informatie omtrent vertrektijden en voor aanmelden kun je een mail sturen naar de coördinator, Kaai Hanhart: kaaihanhart@hotmail.com. Er zijn geen kosten voor deelname. De kosten voor eventuele overnachting, reizen, eten & drinken zijn voor eigen rekening.