Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Ewa Maria Wagner – Hotel Goldberg

21 maart 2023 20:00 - 22:00

€12,50

Gegevens

Datum:
21 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Een indringende roman gebaseerd op de Silezische SS’er Willi Kulla en de oorlogsbuit die hij heeft begraven in de bossen van Baarn, voor de lezers van ‘De dirigent van Maria Peters’, ‘’t Hooge Nest” van Roxane van Iperen en ‘De tweeling‘ van Tessa de Loo.

Het leven van pianiste Marie kantelt als ze hoort dat ze de enige erfgename is van een overleden tante uit het buitenland. Ze reist vanuit Amsterdam naar Pless, een stad in Silezië waar haar familie vandaan komt maar waar ze slechts één keer als kind is geweest.
Tijdens haar verblijf blijkt dat haar niet alleen een klein vermogen toekomt, haar tante bezat ook een hotel dat nu gerund moet worden. Gaandeweg ontdekt ze een duistere kant van haar familiegeschiedenis en van het verdeelde Silezië. Haar grootvader heeft zich in de oorlog aangesloten bij de SS en die overstap heeft verregaande gevolgen gehad. Zijn daden weerklinken tot in Nederland, waar zijn eenheid gestationeerd was tijdens de Hongerwinter. En dat is niet het enige geheim dat verborgen is gebleven.
Hoe moet Marie zich verhouden tot het verleden en het geld dat haar plotseling toekomt? Wat als het bloedgeld is? Wie kan ze geloven in haar zoektocht naar wat er zich heeft afgespeeld in de oorlogsjaren? De confrontatie met haar eigen keuze vormt het slotakkoord van Hotel Goldberg.

Collega-auteurs over Het Tristan-akkoord
“Een muzikaal manuscript dat nog lang na blijft zingen in je hoofd en je hart, als een goed concert.” Christiaan Weijts
“Ontroerend en heel prachtig vertelt Ewa over haar verleden en heden. Muziek speelt een verbindende rol in haar leven, maar het zijn woorden die haar verhaal tot leven brengen.” Aaltje van Zweden

Ewa wordt begeleid door Trio Gabriël
Viool – Kerstin Kendler
Altviool – Igor Bobylev
Cello – Mirjam Bosma

Aanmelden en kosten
De lezing kost € 12,50 en je kunt je aanmelden via de button ‘Bestel kaarten’ bovenaan.

In samenwerking met de Bilthovense Boekhandel.

Copyright afbeeldingen: Hester Doove