Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Waardevast handelen in theorie en praktijk – met Floris Cohen

20 maart 2023 20:00 - 22:15

€12,50

Gegevens

Datum:
20 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bilthovense Kring van Wijsbegeerte en Psychologie in samenwerking met De Woudkapel.

Waardevast handelen in theorie en praktijk (althans in een als ideaal doorgedachte praktijk)

Wat is waardevast handelen eigenlijk? In welke innerlijke conflicten kan het ons storten, en hoe gaan mensen met die conflicten zoal om?
Dit deel van mijn lezing is gebaseerd op hoofdstuk 3, ‘Innerlijke conflicten’, van een boek dat ik niet bedacht maar wel geschreven heb, en dat in mei 2021 uitkwam bij uitgeverij Prometheus: ‘Experiment mensheid’.

Hoe zou één bepaalde instelling in onze samenleving, namelijk de universiteit, in elkaar steken als de docenten en studenten die haar bevolken zich primair zouden laten leiden door haar centrale waarden? En hoe krijgen die studenten weet van die waarden, en hoe leren ze er daadwerkelijk naar te handelen?
Dit zijn kernvragen die ten grondslag liggen aan een boekje dat ik schreef en bedacht, en dat midden februari 2020, dus vlak vóór de eerste corona-lockdown, eveneens uitkwam bij uitgeverij Prometheus: ‘De ideale universiteit’. Over dit als nastrevenswaardig voorgestelde praktijkgeval gaat de rest van mijn lezing.

Floris Cohen (1946) is emeritus hoogleraar Vergelijkende Geschiedenis van de Natuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden, maakte vervolgens deel uit van de staf van wat nu het Museum Boerhaave heet, en was vervolgens gewoon hoogleraar aan de Universiteit Twente. Zijn publicaties staan vermeld op zijn website www.hfcohen.com

Datum en tijd
Maandag 20 maart 2023 van 20.00 tot 22.15 uur

Inschrijven
Deelname € 12,50 door overmaking op NL 63 INBG 0000 1839 62 t.n.v. Bilthovense Kring. Uw kaart ligt bij binnenkomst klaar bij de zaal.