Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Het Thomasevangelie met Roos Ritmeester

20 september 2022 14:30 - 16:30

€40,00

Gegevens

Datum:
20 september 2022
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €40,00
Bestel kaarten

In vervolg op de interactieve cursus van vorig seizoen over het Thomasevangelie, gaan we met gespreksleider Roos Ritmeester dieper in op de universele leringen van Jezus Christus over eenheidsbewustzijn. We lezen teksten uit het Thomasevangelie, gnostische evangeliën en teksten uit Oosterse tradities. Het is overigens niet vereist dat je de voorgaande gespreksgroepen ook hebt gevolgd.

Over het Thomasevangelie, een geschrift dat – voor het eerst compleet – gevonden werd in Nag Namnadi in Egypte, zijn in de loop der tijd vele boeken geschreven.
Het Thomasevangelie bevat op het eerste gezicht losse uitspraken van Jezus, logia, waarin Jezus niet zozeer als goddelijke verlosser, maar veeleer als leermeester op de mystieke weg wordt gepresenteerd.

Jos Stolman geeft in het boek “Zenmeester Jezus” een nieuwe vertaling en interpretatie van de uitspraken van Jezus. In deze gespreksgroep gaan we vooral nader in op logion 42:

“Wordt voorbijgangers” zegt Jezus in het 42e logion uit het Thomasevangelie.
“Zie de betrekkelijkheid van alle aardse zaken, maar niet als een vlucht uit deze wereld.
Beleef de aardse zaken, maar wordt er geen slaaf van.”

Data
20 september, 4 en 18 oktober, 1 november 2022 van 14:30 – 16:30 uur.

Kosten en aanmelden
Deelname voor leden is gratis, anderen betalen € 40,00 voor de hele serie. Gratis kaarten en kaarten voor de hele serie kunnen alleen vooraf online gekocht worden via de knop Bestel kaarten, waarna je wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor waar je met IDeal kunt betalen. Voor gratis kaarten wordt automatisch niets in rekening gebracht.