Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

GEANNULEERD – Gespreksgroep Het Thomasevangelie met Roos Ritmeester

24 oktober 2023 14:30 - 16:30

Gratis

Gegevens

Datum:
24 oktober 2023
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
Roos Ritmeester
Kosten:
v.a. Gratis

Deze gespreksgroep is geannuleerd.

Over het Thomasevangelie, een geschrift dat – voor het eerst compleet – gevonden werd in Nag Namnadi in Egypte, zijn in de loop der tijd vele boeken geschreven.
Het Thomasevangelie bevat op het eerste gezicht losse uitspraken van Jezus, logia genaamd, waarin Jezus niet zozeer als goddelijke verlosser maar veeleer als leermeester op de mystieke weg wordt gepresenteerd.

Jos Stollman geeft in het boek “Zenmeester Jezus” een nieuwe vertaling en interpretatie van de uitspraken van Jezus. Zo ziet hij wel degelijk een samenhang tussen de verschillende logia en geeft hij bij iedere uitspraak een korte reflectie en meditatieve oefening.

Onder begeleiding van gespreksleider Roos Ritmeester gaan we dieper in op de universele leringen van Jezus Christus. We lezen teksten uit het Thomasevangelie, gnostische evangeliën en teksten uit Oosterse tradities.

Deze reeks is een vervolg op de interactieve cursus van vorig seizoen over het Thomasevangelie. Het is overigens niet vereist dat je de voorgaande gespreksgroepen ook hebt gevolgd. Wel vragen we of je je alleen wilt aanmelden als je alle 4 de bijeenkomsten aanwezig kan zijn.

“Wordt voorbijgangers” zegt Jezus in het 42e logion uit het Thomasevangelie.
“Zie de betrekkelijkheid van alle aardse zaken, maar niet als een vlucht uit deze wereld.
Beleef de aardse zaken, maar wordt er geen slaaf van.”

Gespreksleider Roos Ritmeester
Roos Ritmeester (1952) is theoloog en emeritus Remonstrants predikant. Voorheen was zij predikant van de Remonstrantse gemeentes Schoonhoven en Oude Wetering en geestelijk verzorger in de GGZ (Altrecht). Haar theologische belangstelling ligt in het bijzonder bij het zogenoemde Joods christendom zoals zich dat ontwikkelde in de eerste Joods christelijke gemeente in Jeruzalem en nog eeuwen bestaan heeft in Syrië.

Roos Ritmeester is in de Woudkapel ook incidenteel beschikbaar voor pastorale gesprekken voor leden die daar behoefte aan hebben.

Data
Dinsdagmiddag  24 oktober, 7 en 21 november en 5 december, van 14:30 tot 16:30 uur.

Kosten en aanmelden
Deelname voor leden is gratis, anderen betalen € 50,00 voor de hele serie. Gratis kaarten en kaarten voor de hele serie kunnen alleen vooraf online gekocht worden via de knop Bestel kaarten, waarna je wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor waar je met IDeal kunt betalen. Voor gratis kaarten wordt automatisch niets in rekening gebracht.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.