Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Stervelingen onder elkaar – 25 mei (VOL)

25 mei 2022 14:00 - 16:30

€25,00

Gegevens

Datum:
25 mei 2022
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
Kosten:
v.a. €25,00
Bestel kaarten

Op 25 mei en 1 juni vinden er een tweetal bijeenkomsten plaats waarin er met elkaar kan worden nagedacht en gesproken over de allerlaatste levensfase. Dat is een onderwerp waar de meesten van ons misschien wel regelmatig over denken, maar vrij zelden met elkaar over doorpraten. Op deze bijeenkomsten is het mogelijk om in kleine kring vragen, kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Tijdens de eerste middag zullen we ingaan op de volgende vragen: ‘Welke verwachtingen en beelden dragen we met ons mee over de stervensfase? Komen die wel of niet overeen met de werkelijkheid? Kunnen we de stervensfase tegemoet gaan in het vertrouwen dat het gaat om een zachte landing? Of niet?’ Op de tweede middag wordt stilgestaan bij de vragen: ‘Hoe verhouden we ons tot het sterven en het sterfbed van een naaste? Hoe is het om daar getuige van te zijn? Wat kan een sterveling betekenen voor een andere sterveling in die laatste dagen en uren? Draait het om wat je doet voor de ander of om de wijze waarop je er voor haar of hem bent?’

Deze vragen en onderwerpen worden ingeleid door oud-hospice-arts Piet van Leeuwen en oud hospice-verpleegkundige Willy Steenbrink, waarna er met elkaar over zal worden doorgepraat onder leiding van Madelief Brok (inspirator Woudkapel) en Marthe de Vries (predikant Geertekerk) Utrecht. Deze bijeenkomst is een samenwerking van De Woudkapel en de Geertekerk in Utrecht. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal zeventien, zodat we daadwerkelijk met elkaar in gesprek kunnen zijn. Mocht er meer animo zijn dan plannen we in overleg met Piet van Leeuwen en Willy Steenbrink extra data.

Meedoen?
Voor meer informatie: madeliefbrok@gmail.com
DATA: WOENSDAGMIDDAG 25 MEI EN 1 JUNI, 14.00-16.30 UUR.
LOCATIE: DE WOUDKAPEL
Kosten voor leden van De Woudkapel of RGU € 0,00, anderen betalen € 25,00 voor de 2 middagen.
Aanmelding: uitsluitend via de knop Bestel kaarten. Kaarten kunnen alleen vooraf online gekocht worden via de knop Bestel kaarten, waarna u wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor. Daar kunt u de kaarten afrekenen. Voor de gratis kaarten wordt uiteraard niets in rekening gebracht.
Omdat op dit moment de kaarten uitverkocht zijn, kunt u zich hier bij Madelief Brok aanmelden voor de deelnemerslijst voor de volgende sessie.