Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Expositie – Rico van Amelsvoort (6 juni-29 augustus)

6 juni 2022 - 29 augustus 2022

Gegevens

Begin:
6 juni 2022
Einde:
29 augustus 2022
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

In De Woudkapel is jaarrond een expositie te bewonderen. Van 6 juni tot 29 augustus is het de beurt aan Rico van Amelsvoort met zijn bijzondere werken. Van Amelsvoort (1955) is schilder en tekenaar en zijn oeuvre varieert van surrealistisch tot symbolisch. Hij heeft intense aandacht voor vormen, patronen en tere details.

Hij begon op z’n 19e met dingen van zich ‘af te schilderen’. Het was niet omdat hij het per se leuk vond, het ging meer uit gedrevenheid, een soort roeping. Door de jaren heeft hij zijn techniek verfijnd en dat is duidelijk terug te zien in zijn schilderijen. Zijn werk oogt complex en gelaagd. De kleuren, de composities en motieven laten zien dat de Jugendstil van grote invloed is op zijn werk. Daarnaast zie je ook sterke Arabische invloeden terug.

Hij vindt zijn werk soms een soort veredelde kitsch. ‘Ik probeer de kracht die kitsch in zich draagt neer te zetten, want ik kan zelf soms echt genieten van kitsch als het prachtig gemaakt is, dan kan ik de maker bewonderen. Mijn werk is soms pure decoratie. En soms is het daarbij ook puur autobiografisch.’

Van 6 juni tot 29 augustus hangt zijn werk in De Woudkapel en is op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur te bezichtigen. Toegang is gratis.

       

‘Ik kon er niet van loskomen. De sprookjesachtige, haast mystieke sfeer is gewoon niet te vangen op gevoelige plaat.’

‘Ik verwonderde mij over de kwaliteit van zijn werk en de perfecte precisie waarmee de werken tot stand zijn gekomen.’