Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Open Monumentendag

9 september 2023 11:00 - 17:00

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
Open Monumentendag

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

Bezoek de Woudkapel tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Zo ook de Woudkapel.

De Woudkapel werd in 1924 gebouwd naar ontwerp van dr. ir. George Willem van Heukelom (1870-1952). Van Heukelom is vooral bekend geworden door het NS-gebouw in Utrecht, ook wel bekend als De Inktpot.
Het is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en wordt gekenmerkt door harmonie tussen metsel- en houtwerk. Boven de voormalige hoofdingang, is in baksteen het woord VREDE gemetseld.
Binnen valt vooral de bijzondere sfeer van het gebouw op. De glas-in-lood ramen van Jan Schouten laten bewust weinig licht door om zo een soort van clair-obscur te bewerkstelligen. Karakteristiek in het interieur zijn de bakstenen bogen die prominent aanwezig zijn in de galerijen aan beide zijden.

De Woudkapel is een ontmoetingsplaats voor inspiratie, bezinning en verdieping, voor vrijdenkers en zinzoekers met zowel religieuze als spirituele levensvragen.
De Woudkapel staat geregistreerd als gemeentelijk monument.

U bent van harte welkom de Woudkapel te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Zowel ’s ochtends als ’s middags wordt er uitleg gegeven over de historie van de Woudkapel. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld op het orgel, en door Fred Hijzen (ochtend, klassiek gitaar) en Carol van Westerlaak (middag, met Flavah).

Kom lekker op de fiets en neem bij het afstappen meteen een kijkje in de mooie tuin met ornamenten en het labyrint.

Kijk hier voor meerdere monumenten die in omgeving Bilthoven meedoen.