Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Gespreksgroep Mystiek, hoe God werkt in de mens – dr. Jean-Jacques Suurmond

16 november 2023 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 16 november 2023 at 19:30

€25

Gegevens

Datum:
16 november 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €25
Bestel kaarten

Gespreksgroep naar aanleiding van het boek van Evelyn Underhill.

Hoe is God werkzaam in mensen? In de spirituele klassieker ‘Mystiek, hoe God werkt in de mens’ schetst Evelyn Underhill de fasen van de mystieke weg. Een weg die loopt van ontwaken, loutering, verlichting en de donkere nacht van de ziel, tot de eenheid met God. Evelyn Underhill belicht in haar boek ook de vele aspecten van de mystieke weg: van twijfel tot extase, van inkeer tot betrokkenheid in de wereld. Elk mens, zo laat ze zien, is in principe een mysticus.

Als verdieping op dit boek gaan we met elkaar in gesprek over mystiek en wat dit voor ons kan betekenen. Ook aspecten als contemplatie, stemmen en visioenen krijgen aandacht.
Deze gespreksgroep heeft plek voor circa 10 personen en wordt begeleid door Jean-Jacques Suurmond die het boek van Evelyn Underhill onlangs heeft vertaald.

Mystiek is de hartslag van het geloof.

Jean-Jacques Suurmond
Jean-Jacques Suurmond PhD is theoloog en gestalttherapeut. Hij heeft een praktijk voor coaching en therapie. Lange tijd was hij columnist voor het katern Religie & Filosofie in het dagblad Trouw. Hij is geboeid door de werking van God en schreef hier meerdere boeken over.

Meer informatie lees je op zijn website www.jean-jacquessuurmond.nl

Datum en tijd
Donderdagavond  19 oktober en 16 november, van 19:30 tot 21:30 uur.

Aanmelden en kosten
Deelname voor leden is gratis, anderen betalen € 25,00 voor de 2 bijeenkomsten. Gratis kaarten en kaarten voor de 2 avonden kunnen alleen vooraf online gekocht worden via de knop Bestel kaarten, waarna je wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor waar je met IDeal kunt betalen. Voor gratis kaarten wordt automatisch niets in rekening gebracht.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.