Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Ontmoeten op zondag – Maria Magdalena, rolmodel voor onze tijd met Danielle van Dijk

26 februari 2023 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
26 februari 2023
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Het eerherstel van Maria Magdalena is enorm belangrijk voor het beeld dat we van de vrouw – in algemene zin – hebben. Deze vrouw was immers de evenknie van Jezus.
In de Nag Hammadi Geschriften wordt zij zelfs ‘Sophia’ genoemd, de kosmische en aardse wijsheid. Zij was vrijwel zeker ook de wettige vrouw van Jezus.

Twee jaar na de kruisiging vluchtte zij met Jozef van Arimathea en twaalf Nazareners, naar Glastonbury in Zuid-Engeland. Het oudste ‘christendom’, dat van Maria Magdalena en Jezus, is versmolten met de wijsheid van de druïden uit Engeland en Ierland: het Keltisch christendom. St. Bridget, de bekendste heilige uit Ierland getuigde van dit christendom. Ook over haar gaat deze lezing.

Danielle van Dijk geeft lezingen over esoterie en antroposofie, heeft een eigen meditatiewerkplaats en schreef boeken over het Christusbewustzijn, het Keltisch christendom en Maria Magdalena.
Ze heeft meer dan 40 jaar Nederlands gegeven op de Stichtse Vrije School in Zeist, waar ze ook in de schoolleiding zat. Voor meer informatie: www.danielle-vandijk.nl

Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Na afloop is er koffie en thee en tijd om even van gedachten te wisselen.

DEZE ONTMOETEN WORDT BIJ UITZONDERING WEL LIVE GESTREAMD.
Klik hier voor de livestream en/of eerdere uitzendingen.

Alvast voor in de agenda
De volgende ontmoetingszondag is 26 maart: ‘Je leven in één herinnering’ met Jacky van der Goor. Een verrassende zoektocht naar zin. Hier vind je meer informatie.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!