Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Concert Maat Saxophone Quartet – GEANNULEERD

3 mei 20:00 - 21:00

Gegevens

Datum:
3 mei
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert is geannuleerd.
(Had je een kaartje gekocht? Dan wordt je geld door Ticketkantoor terugbetaald.)

Het Maat Saxophone Quartet treedt op in de Woudkapel.

Maat Saxophone Quartet, een Nederlands/Portugees kwartet gevestigd in Amsterdam, presenteert een bijzonder programma dat gebaseerd is op Portugese fado en hedendaagse muziek.  Maat is de winnaar van de prestigieuze klassieke competitie in Portugal, “Prémio Jovens Músicos” (2018), en van de “Dutch Classical Talent Award” (2022).

Hun doel als groep is het spelen van bijzondere klassieke muziek om daarmee mensen uit te nodigen om zich bewust te zijn van de wereld om hen heen, en ook om de bedoeling van de componisten van de muziek over te brengen.

Sinds hun debuut (2018), als studenten van de saxofoonklas van Arno Bornkamp en Willem van Merwijk (Aurelia Saxofoon Kwartet) van het Conservatorium van Amsterdam, werkt Maat samen met componisten aan nieuwe muziek. Voor het ensemble hebben componisten zoals Luís Tinoco, Peter Vigh en Nuno Lobo inmiddels meer dan 20 nieuwe werken voor saxofoon geschreven.

In het seizoen 2023/2024 ging Maat’s eigen productie “No one is too small” over het onderwerp klimaatverandering in première. “No one is too small” is een muzikale beschouwing over de complexe relatie tussen de mens en onze planeet. Maat heeft zes componisten gevraagd om nieuwe stukken te schrijven, geïnspireerd door hun eigen beleving van de klimaatcrisis. Elk stuk vertegenwoordigt een andere emotie in iemands psychologische reis om klimaatverandering aan te pakken.

Musici
Daniel Ferreira sopraansaxofoon

Catarina Gomes altsaxofoon
Pedro Silva saxofoon
Mafalda Oliveira baritonsaxofoon
Meer informatie: Maat Saxophone Quartet en  Maat Saxophone Quartet (Grachtenfestival)

Het concert kost € 15,00 voor leden en niet-leden. Studenten betalen € 10,00. Koop je kaarten via de knop Bestel kaarten bovenaan deze pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.