Laden Agenda

« Alle Agenda

Lezing Jan Warndorff – Ik ben de wereld – een hoopgevend verhaal voor de 21ste eeuw

16 mei 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Wij leven in een tijd van grote verwarring, en in de schaduw van oorlog en een dreigende ecologische catastrofe. De traditionele religieuze en politieke verhalen bieden nog maar weinig inspiratie. Steeds vaker hoor je daarom zeggen dat wij behoefte hebben aan een nieuw verhaal. Dat klinkt dan als een flinke uitdaging. Maar misschien ligt dat verhaal juist volkomen voor de hand, en bestaat de uitdaging erin om dit verhaal serieus te durven nemen en consequent te doordenken. Het laat zich samenvatten in de bekende zangregels van Toon Hermans: heb het leven lief. Dat lijkt aanvankelijk weinig te bieden qua houvast, want zijn de noties van ‘leven’ en ‘liefde’ niet de vaagheid zelve?
Schrijver en filosoof Jan Warndorff geeft hier echter concreet en praktisch invulling aan. Zijn inspiratiebronnen zijn het boeddhisme, Erich Fromm, Jose Ortega y Gasset en Antoine de Saint-Exupéry (De Kleine Prins).

Na de lezing gaat Jan Warndorff in gesprek met de bezoekers over dit thema.

Jan Warndorff
Jan Warndorff heeft gewoond in West- en Oost Afrika, de Verenigde Staten, Engeland en Brazilië. In Utrecht voltooide hij de Universiteit voor Humanistiek. Vanuit een diepe fascinatie voor het fenomeen van het leven zelf en betrokkenheid bij het lot van mens en aarde, schreef hij twee verrassende boeken over zowel liefdevol leven als liefdevol denken: ‘Geen idee’ uit 2017, en ‘Ik ben de wereld’ uit 2021. Een nieuw boek, speciaal geschreven voor jongeren, verschijnt in het najaar. Daarnaast publiceert hij in NRC, Trouw, en Volzin Magazine.

Jan Warndorff, filosofisch schrijver en spreker
Recensie NRC over Ik ben de wereld. Anders denken in de 21ste eeuw: Dit boek is een monumentje voor het alledaags bestaan
Recensie Piet van Die: Jan Warndorff: Ik ben de wereld. Anders denken in de 21e eeuw

Programma
Inloop vanaf 19.30 uur
Start lezing 20.00 uur
Pauze na de lezing van 50 minuten, daarna discussie met publiek.

Kosten en aanmelden
Een kaart kost € 10,00 voor leden en niet-leden. Je kunt de kaarten aanschaffen via de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.

Copyright foto: Joana Meroz