Laden Agenda

« Alle Agenda

Kerstconcert Cugnonproject

20 december 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
20 december
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Jonge professionele musici spelen deze avond samen met hun docenten, die hun sporen al hebben verdiend. Chris Duindam (viool) en Annemarie Konijnenburg (altviool), beide hoofddocent aan het Utrechts Conservatorium verzorgen samen met hun (oud-) studenten een prachtig kamermuziek programma rondom kerst. De jonge mezzo sopraan Magali Duindam zingt liederen van Schubert. En misschien hoort u nog delen uit de Messiah voorbij komen…!
Chris Duindam luistert de avond feestelijk op met verhalen rond de muziek.

Geniet van dit concert in kerstsfeer!

Biografie

Annemarie Konijnenburg is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is ze hoofdvakdocent altviool en kamermuziek op het Utrechts conservatorium. Ze studeerde viool bij Chris Duindam en Emmy Verhey, en altviool bij Prunella Pacey en Nobuko Imai aan het Utrechts Conservatorium. Ze maakte deel uit van Camerata Antonio Lucio, het Tagore Kwartet en het Gaudae trio. Ze is lid van het Cugnon Project, een initiatief van professionele musici dat jonge conservatoriumstudenten de kans geeft met professionele musici podiumervaring op te doen. Naast haar baan in het Radio Filharmonisch Orkest, met wie ze elke week concerten geeft in het Amsterdamse Concertgebouw en Tivoli Vredenburg in Utrecht is ze als veelgevraagd kamermusicus regelmatig op allerlei podia te horen. Annemarie bespeelt een altviool van Max Möller uit 1946.

Chris Duindam begon zijn vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Qui van Woerdekom, later aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Maarten Veeze. Hij voltooide zijn studie op het Utrechts Conservatorium bij Philip Hirshhorn, Viktor Liberman, Eli Goren en Emmy Verhey.
Naast zijn solo- en kamermuziekoptredens is Chris als viooldocent verbonden aan het Utrechts Conservatorium, het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Academie voor Muzikaal Talent. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. Van 2002 tot 2015 maakte Chris deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam. Chris woont in Utrecht, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij bespeelt een Jacob Stainer viool uit 1660, hem door een particulier ter beschikking gesteld.

Magali Duindam (zie foto boven) begon op vijfjarige leeftijd met zingen in het kinderkoortje van de Kathedrale Koorschool Utrecht, waar zij vanaf groep vijf leerling was. Tijdens haar tijd bij de KKU heeft ze meegezongen in diverse producties waaronder ‘Hänsel und Gretel’ van De Nederlandse Opera, ‘Jeanae d’Arc au Bûcher’ met Toonkunstkoor Utrecht en vele uitvoeringen in het kinderkoor van de Matthäus Passion van J.S. Bach met o.a. De Nieuwe Philharmonie Utrecht en Dudok Ensemble. Tussen 2018 en 2023 was zij als viool- en zangleerling verbonden aan de Academie voor Muzikaal Talent en kreeg daar les van Chris Duindam en Selma Harkink. Tijdens haar zangstudie bij de AMT kreeg ze masterclasses van Sasja Hunnego, Karin Strobos en Christianne Stotijn. Sinds 2024 studeert Magali klassiek zang bij Selma Harkink aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast speelt ze altviool bij het Cugnon Project en kamermuziekgroepen in CvA.

Het Cugnon Project biedt jong muzikaal talent een podium te midden van professionele musici. De ensembles zijn altijd een mix van professionals en jong talent, en variëren in grootte van duo tot octet. Het repertoire is allesbehalve standaard en reikt van bekende werken tot onbekendere parels.
Klik hier voor meer informatie.

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.