Laden Agenda

« Alle Agenda

Mantra-avond ‘Het lied van de ziel’ met Jan Kortie

17 oktober 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Tijdens de avond zingen we mantra’s, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan spat de vreugde ervan af. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Tijdens deze avonden richten we ons op het woordeloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.

Het samen zingen van mantra’s is heilzaam, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld. Als wij ons met elkaar verbinden, is dat een bijdrage aan onze wereld waarin we zo vaak in dualiteit en dus isolement leven. We zingen woorden vol betekenis. In de klank van de stem, in de zangerige toewijding ervan, komt die betekenis tot leven. Het gaat om korte teksten op eenvoudige melodieën. Dat schept ruimte om te zijn met de klank, met de wijsheid die in de woorden besloten ligt, met de betoverende herhaling en de wonderschone muziek die dan kan ontstaan.

Over Jan Kortie
Als afgestudeerd econoom stond hij een aantal jaren voor de klas, met veel plezier. Tot hij ontdekte dat zijn ware passie zingen was (en is). Of preciezer: verleiden tot zingen. Hij volgde de stem van zijn hart en bekwaamde zich in die richting. Op de school waar hij lesgaf richtte hij een schoolkoor op en hij organiseerde z’n eerste workshops.
Een paar jaar later besloot hij z’n baan op te zeggen en ging werken als dirigent, zangleraar, workshopleider, trainer, stemtherapeut. Mooie woorden, maar eigenlijk dekten die geen van allen de lading helemaal.
En zo ontstond er na vele jaren een nieuw woord: stembevrijder. En dat klopt beter, want daarover gaat het steeds: stembevrijding. Hij introduceerde dit begrip in Nederland en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. Met als leidraad dit zinnetje: jouw ziel wil zingen.

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.