Laden Agenda

« Alle Agenda

Lezing Hein Stufkens – “Wijzen uit het Oosten”

14 december 14:30 - 16:00

Gegevens

Datum:
14 december
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

De westerse mens, op zoek naar zin en meer spiritualiteit in zijn leven, flirt al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw met wijsheid uit het Oosten. Je struikelt over de Boeddha beeldjes en wie geen zin heeft om te werken zegt ‘Ik ben helemaal zen…’

In deze lezing zal Hein Stufkens ingaan op wat nu eigenlijk de essentie is van de boodschap van de wijzen uit het Oosten, Lao Tse, Kung fu Tse en vooral Boeddha.

Is leven echt lijden? En kunnen we ons daarvan bevrijden? Is er een bewustzijnsverandering mogelijk waardoor we de wereld niet als een tranendal ervaren, maar als het Koninkrijk Gods? In Oosterse termen: kunnen we nirwana ervaren en in vreugde leven, midden in een wereld van samsara waarin we de speelbal zijn van onze begeerten en emoties?

En wijst die vierde wijze, die uit het Nabije Oosten (die binnenkort weer in de kribbe ligt), ook niet de weg naar zo’n bevrijd leven?

Over Hein
Hein Stufkens (1947) is filosoof, (zen)leraar, auteur, dichter. Hij publiceerde tal van boeken op het grensvlak van psychologie, spiritualiteit en religie. En onlangs verschenen zijn verzamelde gedichten in de bundel ‘Tot aan het morgenlicht’. Hij is ook al meer dan veertig jaar een veelgevraagd spreker in Nederland en België.
Na zijn werk in het Hoger Onderwijs en voor radio en teevee stichtte hij in 2001 samen met zijn echtgenote Brigitte Stufkens-Geerlings het bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand, waar hij nog altijd woont en werkt.

Kosten en aanmelden
Een kaart kost € 10,00 voor leden *  Vrienden en niet-leden betalen € 12,50. Je kunt de kaarten aanschaffen via de knop ‘Bestel kaarten’ hierboven.
* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.