Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Gespreksgroep Dialoog – Lijden

3 april 2023 20:00 - 22:00

Gratis

Gegevens

Datum:
3 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis
Bestel kaarten

Dit voorjaar staan er weer een reeks dialogen gepland in De Woudkapel. De dialogen vinden plaats onder leiding van onze inspirator Madelief Brok en anderen begeleiders met ervaring.

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Elke dialoog heeft zijn eigen thema. De dialoog van 6 april gaat over ‘lijden’. Wat betekent lijden voor jou? Heb jij wel eens geleden? Hoe ga je om met het lijden van een ander?

Deze bijeenkomst is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Wil je meedoen? Koop dan je gratis kaart via de knop Bestel kaarten. Uiteraard hoef je daar dan niets af te rekenen.
De dialoog kan doorgaan bij een minimum van zes deelnemers. Op vrijdag 31 maart laat Madelief via de mail weten of de dialoog daadwerkelijk doorgaat.

Datum
Maandag 3 april van 20.00 tot 22.00 uur.