Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Gedachtenisdienst met Roos Ritmeester en fluitiste Eleonore Pameijer

6 november 2022 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Deze ochtend gedenken we samen de mensen die ons in het afgelopen jaar door de dood zijn ontvallen.
Tijdens de dienst van 6 november gedenken wij die mensen die tot de Woudkapel hebben behoord of zich daarmee verbonden wisten. En met hen gedenken we al onze geliefde gestorvenen. Zij leven in onze herinnering en zo maken ze in onze beleving nog steeds deel uit van onze kring.

Tijdens de dienst worden de namen van de overledenen genoemd. Na het noemen van iedere naam ontsteken we een lichtje aan de Paaskaars, symbool van het Licht dat alle duister en dood overwint.
Na het noemen van de namen van de mensen die het afgelopen jaar zijn overleden is ieder in de gelegenheid een lichtje aan te steken.

Fluitiste Eleonore Pameijer

Er is ook muziek; de bekende fluitiste Eleonore Pameijer speelt tijdens deze dienst ´een grijze morgen´ van de componist Rita Hijmans. Daarnaast speelt ze nog een fluitsolo van Bach en Debussy. Haar prachtige muziek is een prachtige manier om de overledenen te gedenken.

Deze dienst wordt begeleid door Roos Ritmeester (1952). Zij is theoloog en emeritus Remonstrants predikant. In haar werkzame leven was zij predikant van de Remonstrantse gemeentes Schoonhoven en Oude Wetering en geestelijk verzorger in de GGZ (Altrecht). Haar theologische belangstelling ligt in het bijzonder bij het zogenoemde Joods christendom zoals zich dat ontwikkelde in de eerste Joods christelijke gemeente in Jeruzalem en nog eeuwen bestaan heeft in Syrië.

Zij was de laatste jaren beschikbaar voor pastorale gesprekken met leden van de Woudkapel die daaraan behoefte hebben en leidt af en toe gespreksgroepen.

Organist: Gerard Zwart

KLIK HIER VOOR DE LITURGIE BIJ DEZE DIENST.
Klik hier voor de livestream of eerdere uitzendingen.

Datum: Zondag 6 november van 10.30 tot 11.30 uur. Na afloop is er koffie en thee.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!