Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Expositie – Richard Smits (31 januari-28 maart)

31 januari 2022 - 28 maart 2022

Gegevens

Begin:
31 januari 2022
Einde:
28 maart 2022
Evenementen Categorie:
Organisator:

Verborgen vormen – olieverf met plamuurmes

De kleuren spatten van het doek. Als je wat langer naar een schilderij van Richard Smits kijkt ga je er steeds meer in zien. En iedereen ziet iets anders. Richard werkt zonder van tevoren een vast idee te hebben van wat hij wil maken. Laag over laag, kleur over kleur, net zo lang tot zich iets aandient: een sfeer van bijvoorbeeld water, herfst, aarde, voorjaar, lucht of vuur. Niet op zoek naar vormen maar de kleuren voor zich laten spreken. Schilderen, of liever plamuren met olieverf is een manier om tot uiting te brengen wat er in hem leeft. Door de jaren heen is Richard steeds minder voorzichtig geworden – zijn latere werk is nóg expressiever. Zolang hij zich kan herinneren waren (kleur)potloden en schetsboeken standaard cadeaus op verjaardagen en met Sinterklaas. Later verruilde Richard potloden voor olieverf en plamuurmes. Hij werkt met kleuren recht uit de tube, zonder ze te mengen op een palet.

U bent van harte welkom om De Woudkapel te bezoeken tijdens openingsuren.
Tijdens het bezoek wordt u gevraagd 1,5 meter afstand te houden.

Zondag 27 maart is de laatste dag dat de werken van Richard Smits in de Woudkapel te zien zijn. Richard is er zelf van circa 12 tot 14 uur om nog enkele bekenden te ontvangen maar hij is natuurlijk ook beschikbaar voor mensen die na de dienst nog met hem willen praten over zijn schilderijen.

U kunt een afspraak hiervoor maken door een mail te sturen (klik op één van de namen) naar Valerie de Zwaan of naar Meta Henkes.
We kijken erg uit naar uw komst! Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.