Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Expositie Elsa Visser – Papierkunst

17 september 2023 - 19 november 2023

Gratis

Gegevens

Begin:
17 september 2023
Einde:
19 november 2023
Evenementen Categorie:
Organisator:
Lucie Musterd
Kosten:
v.a. Gratis

Van 17 september tot en met 19 november is er in De Woudkapel werk te zien van papierkunstenares Elsa Visser.

Papierkunstenaar Elsa Visser vindt haar inspiratiebron in de schoonheid van de natuur, die het alledaagse relativeert. Ze verwondert zich voornamelijk over de grootse pracht van de piepkleine details, zoals de nerven in een blad, de anatomie van planten en koralen.

“De natuur draagt veel wijsheid in zich. Het stille proces van ontkiemen, onzichtbaar diep in de aarde, maar ook de uitbundigheid in wilde groei.
In het jaar komt alles wat de mens kan beleven voorbij. Deze realisatie helpt mij de diepere betekenis van het organische ritme der seizoenen te voelen in mijzelf.”
– Elsa Visser –

De beelden zijn gemaakt van handgeschept papier. Elsa Visser werkt voornamelijk met moerbeipapier dat gemaakt wordt van de bast van de moerbeiboom, die na het regenseizoen wordt afgepeld. Daarna groeit de bast spontaan weer aan. Er is geen ingreep in de natuur om dit papier te vervaardigen. Die gedachte spreekt haar aan.

Elsa Visser
Elsa Visser studeerde in 1988 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen als beeldhouwer. In de jaren erna maakt ze naast vrij werk commedia dell’arte maskers en theaterpoppen. Sinds 2009 heeft ze zich gespecialiseerd in papierkunst. Naast beeldend kunstenaar is ze ook werkzaam als yogadocent.

Toelichting bij afbeeldingen
Foto 1 (boven): Deze foto is uit de reeks E E U W I G H E D E N. Het laat een doosje met handschrift zien van een moeder wiens 5 kinderen een jaar na haar overlijden werden verrast met dit geschenk. Eén van de kinderen deed altijd boodschappen voor haar moeder en had de boodschappenbriefjes bewaard. Ze gaf Elsa Visser opdracht om 5 herinneringsdoosjes te maken waarin haar handschrift gekoesterd wordt. (Op dit moment is nog niet zeker of deze reeks in de Woudkapel te zien zal zijn.)


Foto 2: Vrij werk uitgevoerd in moerbeipapier.

In het najaar zal er een bijeenkomst zijn waarin er, aan de hand van E E U W I G H E D E N, een uitwisseling plaatsvindt over het thema ‘Hoe markeren we een levensfase?’
Zodra de informatie en datum bekend is, vindt u deze op onze agenda.

Waar: Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JG Bilthoven
Wanneer: 17 september tot 19 november

Meer zien: www.elsavisser.com. Directe link naar E E U W I G H E D E N: Eeuwigheden – Elsa Visser Kunst & Yoga.

Je bent van harte welkom om de exposities in de Woudkapel te bezoeken op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur en tijdens activiteiten. We kijken uit naar je komst! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar Lucie Musterd.