Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Podcast met Janneke Stegeman

28 juni

Gegevens

Datum:
28 juni
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , ,

Vanwege de coronacrisis zijn er in de maanden juni en juli podcasts met gastpredikanten en ds Pieter Lootsma. De uitzendingen zijn vooraf opgenomen en te beluisteren via Kerkomroep.nl en Soundcloud.nl

Wij zijn verheugd dat Janneke Stegeman, spraakmakend publiek theoloog en bijbelwetenschapper bereid is een podcast voor ons te verzorgen. In 2016-2017 was zij Theoloog des Vaderlands. In 2017 verscheen van haar hand ‘Heb je hem weer’, een bundeling van kritische en bevrijdende preken en andere verrassende interpretaties van bijbelteksten en het essay ‘Alles Moet Anders – Bevrijdingstheologie voor Witte Nederlanders’. Haar verfrissende kijk op religie spreekt velen aan.

Janneke Stegeman studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. Zij is naar eigen zeggen een religieus mens: “Ik houd me erg graag bezig met het goede, het schone, dat wat mensen raakt”. Religie gaat voor haar over menswording – “dus dat een mens de ruimte heeft om tot haar of zijn recht te komen én het inzicht dat we bij elkaar horen”. Zij is lid van het ‘theologisch elftal’ van Trouw.

De muziek wordt verzorgd door Jan Siemons.