Laden Programma

< Terug naar programma

Dienst met Janneke Stegeman

17 mei 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , , ,

In navolging van overheidsmaatregelen m.b.t. het coronavirus zijn ALLE activiteiten in de Woudkapel t/m 1 juni geannuleerd.

Wij zijn verheugd dat Janneke Stegeman, spraakmakend publiek theoloog en bijbelwetenschapper, voorgaat in de Woudkapel deze zondagochtend. In 2016-2017 was zij Theoloog des Vaderlands. In 2017 verscheen van haar hand ‘Heb je hem weer’, een bundeling van kritische en bevrijdende preken en andere verrassende interpretaties van bijbelteksten en het essay ‘Alles Moet Anders – Bevrijdingstheologie voor Witte Nederlanders’. Haar verfrissende kijk op religie spreekt velen aan.

Janneke Stegeman studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. Zij is naar eigen zeggen een religieus mens: “Ik houd me erg graag bezig met het goede, het schone, dat wat mensen raakt”. Religie gaat voor haar over menswording – “dus dat een mens de ruimte heeft om tot haar of zijn recht te komen én het inzicht dat we bij elkaar horen”. Zij is lid van het ‘theologisch elftal’ van Trouw.

Organist is Jan Siemons.

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.  Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur. Na afloop is er koffie en thee.