Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dienst met Henk Leegte

6 februari 2022 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
6 februari 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Organisator:

Henk Leegte is sinds 2000 predikant bij Doopsgezind Amsterdam in de Singelkerk en in het bijzonder voor leden en vrienden jonger dan 65 jaar. Hij studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Henk vertelt: “Ik neem de Bijbel niet letterlijk, maar wel absoluut serieus. Ik zie het Boek als mensenwerk, niet als iets dat door God is ingefluisterd. Het is allemaal door mensen bedacht. Ja, zo redeneer je inderdaad de goddelijke oorsprong van de teksten weg. Maar dat is helemaal niet raar of alarmerend. De kracht van de verhalen in de Bijbel is namelijk dat ze geschreven zijn vanuit de diepste gevoelens van mensen. Dat is het verschil tussen een Bijbelverhaal en een sprookje of een klassieker uit de wereldliteratuur. Voor het gevoel van de Bijbelschrijvers keek God mee over hun schouder.”

Om 9.45 is er meditatie ter inleiding op de dienst.

Organist: Jan Siemons
Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur. Na afloop is er GEEN koffie en thee.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. Dat kan via onze QR-code onderaan. U scant de QR-code met uw smartphone (met de camera, scanner van uw bankieren-app of een speciale QR-code lezer). Daarna kunt u de link van uw eigen bank kiezen en het bedrag invoeren.
Alvast hartelijk dank voor uw ondersteuning van ons programma!