Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dichtersavond: Dichters in het Woud

20 april 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Met enthousiasme presenteren wij jullie Dichters in het Woud 2024. Op 20 april zijn de deuren van de Woudkapel geopend voor een unieke avond met prachtige poëzie van bekende dichters.

Wij verwelkomen deze avond de bekende en voormalig dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin. Ze komt voorlezen uit haar werk en gaat met ons in gesprek over haar gedichten en inspiratie.
Wij zien uit naar haar scherpe geest, creatieve persoonlijkheid en grote taalgevoel.

Daarnaast betreedt Alexis de Roode het podium, dichter bij het Utrechts Stadsdichtergilde en gezien op de Nacht van de Poëzie, Lowlands en het Crossing Border Festival. Ook verwelkomen wij Fred Penninga en Els van Stalborch, beiden graag gehoorde en gevraagde poëziekunstenaars.

De avond wordt omlijst met de pianomuziek van Edwin Berg, een internationaal pianist en componist.

Het belooft een prachtige avond te worden.

Biografieën
Ester Naomi Perquin
Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.

Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.

Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en was jarenlang columnist voor De Groene Amsterdammer. Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland.

Ze leest deze avond voor uit haar werk en gaat in gesprek met het publiek.

Alexis de Roode
Alexis de Roode begon zich vanaf 2003 als dichter te manifesteren en publiceerde sindsdien vier dichtbundels en één hekeldichtenbloemlezing. Zijn gedichten werden opgenomen in meer dan 80 bloemlezingen en bijzondere uitgaven en werden vertaald naar Frans, Duits, Engels en Pools. In maart 2017 verscheen de goed ontvangen vierde bundel Een steen openvouwen.

 

 

Fred Penninga
Fred Penninga is lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Hij scheef zeven dichtbundels én een prentenboek over de reis van Odysseus. In 47 kwatrijnen, getiteld Ithaka voor onderweg. Hij publiceerde korte verhalen, novellen, romans en onlangs de autobiografische roman, getiteld Vrij van erfbelasting, als zoon van ‘foute ouders’. De poëzie is meestal vrij en soms vervat in versvormen als kwatrijn, sonnet en pantoum.

 

 

Els van Stalborch
Els van Stalborch studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en filosofie in Nijmegen. Voordat zij zich volledig aan het schrijven wijdde, was ze verbonden aan verschillende musea in Nederland. Van Stalborch publiceerde negen bundels. Daarnaast is zij veelvuldig gebloemleesd.

 

 

Muzikale omlijsting
Edwin Berg
is een internationaal pianist en componist. Hij heeft  ervaring als uitvoerend en opnemend bandleider en  staat regelmatig op het podium met een eigen programma. In zijn werk onderzoekt hij de vrijheid van het schakelen en balanceren tussen alle muzikale werelden die hij heeft aangeboord en die hem hebben geïnspireerd. Deze avond zal hij de voorgedragen poëzie met zijn prachtige muziek omlijsten.

Aanmelden en kosten
Een kaart kost € 15,00 voor leden en niet-leden en is te verkrijgen via de knop Bestel kaarten bovenaan de pagina.

 Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Lira Fonds.

Copyright foto Ester: Lenny Oosterwijk
Copyright foto Alexis: Keke Keukelaar
Copyright foto Edwin: Merel Waagmeester