Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dubbel-Expositie Marianne Dessing en Mieps van Himbergen

9 januari 2023 - 6 maart 2023

Gratis

Gegevens

Begin:
9 januari 2023
Einde:
6 maart 2023
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Olieverfschilderijen – Verrassend en kleurrijk; zin in verbeelding

Expositie Marianne Dessing

Marianne maakt verrassend abstracte doeken in warme kleuren, met rijke kleurcontrasten en een dynamische vormgeving. De doeken prikkelen de verbeelding, vullen zich spontaan met kleur waarna een zoektocht begint naar vormen, sferen en accenten. Gevoel, innerlijke beleving en het schilderproces zelf bepalen het uiteindelijke beeld. Zij vindt haar inspiratie in de natuur, landschappen en architectuur. Deze onderwerpen stimuleren haar om steeds op zoek te gaan naar de grens tussen figuratie en abstractie, zodat men, al kijkend naar het werk, de fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Marianne Dessing (1948) volgde de lerarenopleiding tekenen/textiel in Tilburg, waarna zij zich aan de Vrije Academie in Den Haag verder bekwaamde in etsen en lithografie. Later, in Groningen, volgde zij lessen in de olieverftechniek. Sinds 1987 woont zij in Bilthoven.

Sieraden van Mieps van Himbergen

Tegelijkertijd met de expositie van Marianne Dessing zijn er ook sieraden van Mieps van Himbergen te bewonderen:

‘Creatief werken met allerlei materialen, daar heb ik me van jongs af graag in verdiept. In de jaren 60 maakte ik grote wandkleden van applicaties op jute, sieraden van emaille op stuivers en centen, of een oersterk vloerkleed van geverfde nylonkousen gehaakt met een kloeke zelf gesneden houten naald.
In de jaren 70/80 woonden we een tijd in Amerika en daar ben ik begonnen met teken- en schilderlessen. Terug in Nederland ben ik gaan schilderen bij de Werkschuit.
Na een nominatie voor het allereerste ‘Talenspalet’ en een expositie van dit werk in museum Flehite in Amersfoort (1991) ben ik jarenlang blijven schilderen, voornamelijk op papier in gemengde techniek, met veel tentoonstellingen in onze regio. Nu ben ik weer teruggekeerd naar textiel en het werken met allerlei materialen. In de vitrine laat ik sieraden zien.’

Je bent van harte welkom om de exposities in de Woudkapel te bezoeken op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur.
We kijken uit naar je komst! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar Valerie de Zwaan of naar Meta Henkes.