Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dansen, een taal voorbij woorden

16 november 2022 19:30 - 21:30

€12,50

Gegevens

Datum:
16 november 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Sacrale dans, ook wel sacred dance of helende dans genoemd, is een vorm van meditatie in beweging. We dansen eenvoudige choreografieën (meestal) verbonden in een kring.
Door de dans word je steeds weer uitgenodigd om aanwezig te zijn in het hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

De bewegingen die we van buiten maken kan ons ook van binnen laten bewegen. Zo is de dans een spiegel voor onszelf. De helende kracht van het synchroon bewegen kan je laten ervaren onderdeel van een groter geheel te zijn.

Het gaat om de beleving van de dansen en niet om de prestatie, ervaring is dus niet nodig.
We dansen op heel uiteenlopende muzieksoorten, van wereldmuziek tot klassiek, van pop tot religieus.

‘Na een volle werkdag kwam ik doodmoe aan, maar ik verliet de avond met warmte, gevoel van verbinding en met diepgang met mezelf. Wat heb ik fijn gedanst volgens vaste dansen binnen de sacrale dans, op verschillende verstilde en uitbundige muziek.’  Feedback van een deelnemer.

Het dansen wordt begeleid door Inge Ballast. Zij is opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacrale Dans in Cadzand. Wat haar aanspreekt in deze dansvorm is de taal voorbij de woorden, het ervaren van de verbinding met elkaar, met jezelf en met het mysterie van het leven.

Data
Woensdag 16 november en 14 december van 19.30 -21.30 uur met een theepauze.

Kosten en aanmelden
De groep is inmiddels van start gegaan maar je kunt je nog opgeven voor de laatste 2 bijeenkomsten, kosten € 20,-. Je kunt ervaren of deze dans iets voor je is door eenmalig mee te doen, kosten € 12,50. Aanmelden kan via de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.