Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert Spinvis

15 november 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
15 november
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Een onvergetelijke avond met Spinvis in de Woudkapel

Laat je meevoeren door de betoverende klanken van Spinvis in de unieke setting van de Woudkapel in Bilthoven. Deze gerenommeerde Nederlandse singer-songwriter betovert zijn publiek met een mengeling van poëtische teksten en meeslepende melodieën. Dat doet hij deze avond samen met zijn toetsenist Lucas Oldeman.

Op vrijdag 15 november 2024 betreedt Spinvis het podium van de Woudkapel, een prachtig monumentaal gebouw midden in het bos. De intieme sfeer en de uitstekende akoestiek van deze bijzondere locatie vormen de perfecte achtergrond voor Spinvis’ intieme liedjes.
Met zijn kenmerkende stem en virtuoze gitaarspel neemt hij je mee op een reis door zijn eigen muzikale universum. Zijn nummers zijn kleine meesterwerken, gevuld met beeldende taal en diepgaande emoties: van de melancholische ballades tot de opzwepende rocknummers, elk liedje is een ware belevenis.
Zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit.

Voor deze avond zijn de liedjes bewerkt voor gitaar en piano en speelt Spinvis samen met toetsenist Lucas Oldenhove.

Laat je onderdompelen in de magie van Spinvis en geniet van een avond vol verrassingen en ontroerende momenten.

Biografie musici

Erik de Jong alias Spinvis
Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 werd gevolgd door wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Vorig jaar bracht hij een 7e album uit: Be-Bop-A-Lula, door sommigen zijn beste album genoemd. In de zomer 2024 staat Spinvis met zijn band op het hoofdpodium van Lowlands. Dit representeert de jaar in jaar uit toenemende sympathie voor het unieke idioom van zijn muziek.

Lucas Oldeman
Lucas Oldeman ontmoette Erik de Jong in 1992 (een ontmoeting van vaders met hun pasgeboren zonen). Er ontstond vriendschap en er werd veel samen muziek gemaakt. In 2002 brengt Erik zijn eerste plaat uit en besluit een band te formeren en vraagt zijn vriend Lucas of hij van de partij wil zijn. Vanaf dat moment is Lucas als toetsenist onderdeel van de Spinvis band.

“Voor mij zijn z’n teksten en muziek een ode aan de mildheid waarmee hij kijkt naar ons menselijk geworstel en onderweg zijn. Troostrijk in de herkenning van de gedeelde moeite; vreugde en verdriet die ons allen ten deel valt.”

© Thomas Ritzen

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.