Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert en poëzievoordracht met Job Stufkens en Nathalie Schaap

3 oktober 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dichter Job Stufkens brengt je, met de voordracht van zijn gedichten, in zowel de duisternis als het licht. Uit zijn werk spreekt een hunkering naar verbinding met de medemens, de natuur, de elementen en vrede. Ogenschijnlijk eenvoudige, ritmische en toegankelijke gedichten over het alledaagse en grotere levensvragen vloeien naadloos over in de krachtige en tegelijkertijd dromerige en betoverende muziek die Nathalie Schaap maakt met haar stem en contrabas. ‘She’s pretty great, her sound is titanic,’ zei Bowie-bassist Tim Lefebvre, toen hij het over Nathalie Schaap had. Met precies die sound, een combinatie van zang en contrabas, verovert Nathalie Schaap momenteel de Nederlandse podia. Je kunt haar kennen van Bertolf, Douwe Bob, of één van de vele andere artiesten waarmee ze samen werkt(e). Je wordt getrakteerd op een uniek, verrassend en harmonieus samenspel van muziek en dichtkunst.

Biografieën

© fotograaf Maika Scheeren

Job Stufkens (Utrecht, 1973) is historicus, docent en dichter. Hij is vertrouwd met, en een bekende in, het ‘Stichtse’: Job werd geboren in Utrecht, zijn wieg stond in De Bilt, hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, was jarenlang actief als docent geschiedenis in Bilthoven en Zeist, en woont in Bosch en Duin. Momenteel geeft hij les in het volwassenonderwijs te Amsterdam. Job begon met het schrijven van gedichten tijdens zijn middelbare schooltijd en zijn studentenjaren in Utrecht en Parijs en is daar nooit meer mee opgehouden. Onlangs verscheen zijn dichtbundel ‘Daidalos’ demonen en lichtkastelen’ bij uitgeverij DABAR/Luyten. In deze dichtbundel is de zelfdoding van zijn zestienjarige zoon Tycho, in 2022, een bepalend thema, maar zijn gedichten gaan naast thema’s als de dood en het verlies van je meest dierbaren, ook over andere universele onderwerpen, zoals: verlangen, liefde, maatschappelijk onrecht, de natuur, vergankelijkheid en de tijd.

 

© fotograaf Dirk Schreuders

Nathalie Schaap (Zwolle, 1993) zong al in de wieg. De paplepel voerde haar vooral klassieke muziek, en tijdens haar opleiding tot professioneel muzikant namen jazz en pop het over. Hier ontdekte ze ook de contrabas, wat een brug sloeg naar de genres waar ze mee opgroeide. Samen met zang vormde dit instrument de basis voor haar veelbelovende loopbaan, en voor haar eigen band. Recent kwam hiervan de eerste EP ‘Dream along’ uit. Nathalie werkte o.a. met Douwe Bob, Bertolf, Tangarine, Jenny Arean, het Nederlands Blazers Ensemble, het Metropole Orkest en het Groot Omroep Koor. Ze won meerdere prijzen, waaronder het Prinses Christina Jazz Concours (2016), de Vriendenprijs ArtEZ (2018) en de titel Cultuurtalent Overijssel (2022). Daarnaast gaf zij leiding aan haar eigen projecten Medan Trio en Cousin Hatfield, en startte samen met Tibor Elferink het Common Ground Festival in Zwolle. Momenteel tourt Nathalie met Bertolf (Bluefinger), en werkt ze aan haar debuutalbum.

Kosten en aanmelden
Een kaart kost € 12,50 voor leden en niet-leden. Je kunt de kaarten aanschaffen via de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.