Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert Muziek en Animatie

16 mei 2025 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
16 mei 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Jeroen Snijder (piano) & Pauline Verburg (zang) nemen u mee in de boeiende geschiedenis van de muziek in animatiefilms. Ze laten ontroerende, grappige en meeslepende scènes zien en brengen ze tot leven met live pianomuziek en prachtige zang. Gespeeld wordt o.a. de muziek van Bach, Schubert, Liszt, Copland, The Beatles, Elton John. Een geanimeerd concert met onthullende toelichtingen, geschikt voor jong en oud.

Programma

J.S Bach – Prelude en Fuga in c (uit WTK I)
A. Copland – Hoedown (uit: Rodeo)
F. Schubert – Ave Maria
L.Harline / N. Washington – When you wish upon a star
F. Liszt – 2e Hongaarse rhapsody
E. John – Circle of life (uit: the Lion king)
The Beatles – Eleanor Rigby; When I’m 64
T. Gilkyson – Als je van beren leren kan (uit: Jungle Book)

Biografie musici

Pauline Verburg is zangeres, zangpedagoge en artistiek leider van Opera Tralala. Zij studeerde Cum Laude af aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Pauline werkte mee aan verschillende producties, o.a. Albert Herring (Britten) en Het Uur U/Awater (J.P. Koch). Daarnaast is Pauline vooral actief als artistiek leider van Opera Tralala. Onder haar leiding zijn drie producties tot stand gekomen: Roos en het rengras (2004), De Laarzen van Lento (2007) en poesje nel (2010) waarin  zij ook een zingende en acterende rol heeft. Paulines hart ligt daarnaast bij het lied; ze werkt regelmatig samen met pianist Jeroen Snijder.

Jeroen Snijder begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Vanaf  zijn 14e jaar had hij enkele jaren les bij de bekende Nederlandse pianist Gerard Hengeveld. Vervolgens studeerde hij  piano aan het Utrechts Conservatorium bij  Håkon Austbø  en Herman Uhlhorn. Na zijn pianostudie studeerde hij muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tussen 2004 en 2007 volgde hij lessen bij Jan Wijn. Hij treedt regelmatig op als pianist en geeft uitvoeringen met zangers en instrumentalisten. Informatie over de concertactiviteiten van Jeroen Snijder vind je op www.pianoconcertopmaat.nl

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.