Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert Hoera voor Bach – Sitio Strijktrio

21 maart 2025 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
21 maart 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Op 21 maart 2025 viert de wereld Bachs 340e verjaardag. Een prachtige gelegenheid om dit onvolprezen genie met een speciaal concert te eren! Het Sitio Strijktrio verzorgt een zeer afwisselend programma dat verschillende facetten van Bachs muziek laat horen. Daarnaast speelt het trio ook muziek van Mozart en Eisler, die met eigen composities Bach hebben willen eren.
Tijdens de avond vertellen de musici over Bach en zijn muzikale erfenis. Leuk is bijvoorbeeld het verhaal van de Nederlandse Baron Gottfried van Swieten die ervoor zorgde dat de muziek van Bach in Wenen terecht kwam en grote klassieken componisten als Haydn, Mozart en Beethoven inspireerde.

Sitio Trio
Susanne Niesporek – viool
Eric van der Wel – altviool
Sebastiaan van Eck – cello

Programma
– Bach: Triosonate in g
– Bach/Mozart: delen uit KV 404a
– Bach: selectie uit de Goldbergvariaties
– Eisler: ‘Fuga über B-A-C-H’.

Susanne Niesporek werd geboren in Magdeburg. Op jonge leeftijd werd haar talent ontdekt en werd zij geselecteerd voor een speciaal muziekinternaat. In 1989 trouwde zij met een Nederlandse man en werd ze concertmeester van het Orkest van het Oosten en daarna plv. aanvoerder 2e violen bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 2021 verschijnt haar boek ‘Aria en Variaties’, over muziek en over leven en dood. Dit past bij haar activiteit als stervensbegeleider. Ook geeft ze les om haar schat aan kennis en ervaring over te dragen aan een nieuwe generatie.

Eric van der Wel komt uit een muzikale familie. Hij studeerde altviool aan het Brabants Conservatorium bij Ervin Schiffer en behaalde hier het einddiploma solospel. Hij was werkzaam als altviolist bij het Residentie Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Eric is een ervaren kamermuziekspeler. Hij was lid van diverse ensembles en is momenteel altviolist van het Lobkovitz Kwartet. In 2019 nam hij met het Trio Amsterdam-Berlin de strijktrio-versie van Bachs Goldberg Variaties op.

Sebastiaan van Eck studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en bij Johannes Goritzki aan het Robert Schumann Institut in Düsseldorf. Hij was ruim 40 jaar verbonden aan de orkesten van de Nederlandse Omroep, de laatste jaren aan het Radio Filharmonisch Orkest. Hij was jarenlang de drijvende kracht van het Franciscus Kwartet en was initiatiefnemer van de Raadhuisconcerten in Hilversum. Sebastiaan bereidde veel schoolklassen voor op concertbezoek en geeft regelmatig inleidingen bij concerten. In 2008 werd hij bijgeschreven in het Gulden Boek van zijn woonplaats Hilversum.

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.

Foto: Bach in familiekring, geschilderd door Edward Rosenthal, 1870. (Bron : picture-alliance / akg-images/akg-images)