Laden Agenda

« Alle Agenda

Ekaterina Levental ‘De Weg’ – muziektheater

17 januari 2025 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
17 januari 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Meer informatie

Indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental.

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam.”

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij met haar familie heeft afgelegd. Een weg die begint in Oekraïne, bij haar Joodse oma. Vanuit Tasjkent, Centraal-Azië, via Israël en diverse Europese landen komt Ekaterina uiteindelijk in Nederland aan.
In deze indrukwekkende voorstelling deelt Ekaterina openhartig haar ervaringen als kind in een migrantengezin. Afwijzing, verlies en onmacht, gezien door de ogen van een opgroeiende tiener.

“Ik ben zó niets op deze aarde… Ik zal er alles aan doen om iemand te mogen worden.”

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar Joodse afkomst, en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Over haar zoektocht naar een ander leven, zoals ze dat kende uit het theater van haar jeugd. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop.
De Weg is een persoonlijk en waardevol verhaal, waarin de kwetsbaarheid en de hoop voor iedereen herkenbaar worden. Een pareltje. Zo mogen we deze productie gerust noemen.

Na afloop gaan de artiesten graag in gesprek met de bezoekers.

Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental
Regie en vormgeving: Chris Koolmees

De Weg is een productie van: LEKS compagnie. www.LEKS.nu

Biografie
Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma.
Met harpduo Bilitis won zij diverse internationale prijzen.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan producties van verschillende operahuizen, maakt eigen muziektheaterproducties en geeft solo concerten waarbij zij zichzelf begeleidt op de harp.

Met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten, waaronder het autobiografisch drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw.

Website: www.ekaterina.nl

Chris Koolmees start zijn loopbaan als decorontwerper voor diverse theatergroepen. Sinds 1989 werkt hij als vormgever voor tv producenten en ontwerpt hij decors en leaders. Daarnaast werkt hij als conceptontwikkelaar en vormgever aan tentoonstellingen en experiences.

Voor meer informatie klik op de foto.

 

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.