Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert ‘Bilthoven schrijft muziek’

21 februari 2025 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
21 februari 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Het slotconcert waarmee in juni 2023 de festiviteiten in het kader van 100 jaar Woudkapel werden afgesloten, was een succes. Daarom besloten José Scholte (zang), Kees Hulsmann (viool), Annemarie Konijnenburg (altviool), Marian Bolt (piano) en Mariëtte Landheer (cello), allen woonachtig in Bilthoven, opnieuw een hommage te brengen aan componisten die ook een link hadden of hebben met deze plaats. Dat levert een gevarieerd programma op met kamermuziek en liederen van onder meer Julius Röntgen, Henriëtte van den Brandeler, Willem Pijper, Ton de Leeuw en Rita Hijmans. Een programma dat laat zien dat er in Bilthoven al decennia lang naar hartenlust wordt gemusiceerd: in de Woudkapel, maar ook in Huize Gaudeamus en in De Werkplaats. In haar inleiding bij het concert van 21 februari gaat Désirée Staverman (musicologe) in op de vraag hoe die aantrekkingskracht van Bilthoven op musici en componisten te verklaren is.

Beleef de muzikale geschiedenis van Bilthoven!

Musici

Kees Hulsmann – viool
Violist Kees Hulsmann studeerde in Amsterdam, Londen en Tel Aviv. Hij gaf concerten en masterclasses in binnen- en buitenland. Kees maakte onder meer opnames voor Olympia Records (Vioolsonates van Johannes Brahms) en Challenge Classics (de complete werken van Fritz Kreisler). Hij was vele jaren concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch orkest en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Annemarie Konijnenburg – altviool
Annemarie Konijnenburg is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest.
Ze bespeelt een altviool van Max Möller uit 1946. Daarnaast is ze hoofdvakdocent altviool en kamermuziek op het Utrechts conservatorium.
Annemarie geeft wekelijks concerten met het Radio Filharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast is ze als kamermusicus regelmatig op allerlei podia te horen en is zij lid van het Cugnon Project. Dit project is een initiatief van professionele musici die jonge conservatoriumstudenten de kans geven om met professionele musici podiumervaring op te doen.

Mariëtte Landheer – cello
Mariëtte Landheer ontving haar eerste cellolessen op Curaçao. Ze studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam bij Fred Pot, Jean Decroos en Dmitri Ferschtman. Ze was verbonden als celliste aan het Rotterdams Philharmonisch orkest en speelde als soliste en in diverse kamermuziekbezettingen in binnen- en buitenland. De afgelopen 15 jaar heeft ze zich toegelegd op het lesgeven aan jonge cellisten en is verbonden aan de Muziek en Dansschool Amstelveen en De Utrechtse Muziekschool.

José Scholte – alt
De alt José Scholte begint, geïnspireerd door haar grootvader, op jonge leeftijd haar studie zang aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus besluit zij haar studie te vervolgen in Duitsland aan de Hochschule für Musik Detmold. Onder leiding van Prof. M.C. Vogel specialiseert zij zich in opera.
José is een veelzijdig zangeres met een breed repertoire van oude tot hedendaagse muziek en van kamermuziek tot grote operaproducties.
José begeleidt tevens diverse zanggroepen in de Woudkapel.

Marian Bolt – piano
Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude Vanden Eynden in Brussel. Inmiddels heeft ze concerten gegeven in bijna alle landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende musici en ensembles. Ze speelde op masterclasses met Herman Krebbers, Victor Liberman en Philipp Hirshorn.
Marian was werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor co-repetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dit vak in het conservatoriumonderwijs.

Désirée Staverman
Désirée Staverman is musicoloog met een focus op Nederlandse muziekcultuur. Haar promotieonderzoek ging over de toneelmuziek van Alphons Diepenbrock. Van 1988 tot 2020 was Désirée docent muziek- en cultuurgeschiedenis en research coach aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zij is voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM).

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.