Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Boekpresentatie ‘Een brug van fluweel – Een weg naar god-loos bidden

25 oktober 2023 19:30 - 21:30

€10

Gegevens

Datum:
25 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €10
Bestel kaarten

Een avond over ‘Bidden zonder god’. Kan dat wel en wat bedoelen we daarmee? Is het niet goddeloos en onmogelijk? En erg kort door de bocht?

Meindert Boersma ontdekte dat het integendeel juist heel inspirerend kan zijn. Het afgelopen jaar heeft hij zich verdiept in een nieuwe spirituele stroming. Mensen voelen zich niet meer verbonden of geïnspireerd door oude godsbeelden. Meindert Boersma zoekt daarin een weg, en laat zich daarop inspireren door eigen ervaringen en enkele grote voorgangers, zoals o.a. Dorothee Solle, Thich Nhat Hanh en Thomas Merton.
Het boek wil een hulp zijn voor mensen die niet meer kunnen of willen geloven in de klassieke manier van omgaan met het heilige.
Een brug van fluweel dat deze avond wordt gepresenteerd, is een heel persoonlijke kennismaking met deze vorm van bidden, die het moderne meer seculiere levensgevoel honoreert. Het is een zoektocht, uitdagend en uitnodigend voor wie tegen de grenzen van zijn of haar bid-geloof oploopt. Met recht: een weg naar god-loos bidden.

De avond wordt opgeluisterd door het gelegenheidsensemble “FLUWEEL” met pianiste Lisa Angelia Tanto en violist Tiago Coelho.

Meindert Boersma was van 1988 tot 2009 als predikant verbonden aan De Woudkapel en werd door velen als een bijzonder inspirerende voorganger ervaren. Zijn belangstelling voor verschillende vormen van mystiek leidden hem onder andere naar het Thomasevangelie en het gedachtengoed van Thich Nhat Hanh. Verschillende van zijn publicaties vonden daar hun bron.
Het monument in de tuin van De Woudkapel waarop de grote religies zijn afgebeeld, is misschien wel tekenend voor deze periode. Hij ontdekte dat het christelijk gedachtengoed niet een eindresultaat is, maar juist een uitnodiging nieuwe wegen te zoeken. Kunst en cultuur speelden daarin een belangrijke rol.

Datum
Woensdag 25 oktober van 19.30 – ca. 21.30 uur.

Aanmelden en kosten
De toegangsprijs is € 10,00 voor leden en niet-leden en je kunt je kaarten bestellen via de knop Bestel kaarten boven aan deze pagina.

Livestream
In verband met de grote belangstelling wordt deze bijeenkomst ook live gestreamd en opgenomen.
De opname is tot en met vrijdag 27 oktober hier terug te kijken.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.