Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Bezinnen op zondag met… Nuweira Yuskine

10 april 2022 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
10 april 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:

God in de Tweede Kamer

Dat Nederland een van de meest geseculariseerde landen van Europa is, mag bekend zijn. Maar wie denkt dat die secularisatie betekent dat religie inderdaad een rustig leven achter de voordeur beschoren is, heeft het mis. Integendeel! We zien een arena waarin door sommigen te vuur en te zwaard een samenleving wordt bepleit die gevrijwaard is van elke hint naar religie.
Nuweira Youskine (1977) is islamoloog en columnist van dagblad Trouw en het tijdschrift Volzin. Zij groeide op als dochter van een Nederlandse moeder en een half-Indiase, islamitische vader. De oom van haar vader was Inayat Khan, de grondlegger van het westerse soefisme. Na haar studie vertrok ze naar Syrië waar ze de ‘echte islam’ wilde leren kennen en ervoer dat vrouwen niet zo onderdrukt worden als men in het westen vaak denkt.
Ze werkt nu als politiek assistente in de Tweede kamer.

Muziek: Annemarie Konijnenburg (altviool) en Jan Siemons, orgel

Susan van Duijkeren, die haar schilderijen onder de noemer “kleurrijk” exposeert , zal vandaag aanwezig zijn en zij zal aansluitend voor geïnteresseerden een verhaaltje houden in de grote zaal.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. Dat kan via onze QR-code onderaan. U scant de QR-code met uw smartphone (met de camera, scanner van uw bankieren-app of een speciale QR-code lezer). Daarna kunt u de link van uw eigen bank kiezen en het bedrag invoeren.
Alvast hartelijk dank voor uw ondersteuning van ons programma!