Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Afsluiting van de maand

30 september 2022 15:30 - 17:30

Gegevens

Datum:
30 september 2022
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

De Woudkapel is een ontmoetingsplek voor vrijdenkers en zinzoekers. We willen iedereen de gelegenheid bieden elkaar op een vast moment te ontmoeten. Daarom organiseren we iedere laatste vrijdag van de maand een borrel waarbij we of jonge musici uitnodigen of iemand met een mooi verhaal.

Een licht en kort programma, gevolgd door een glaasje en een lekker hapje, waarbij gezellig kan worden nagepraat. Een mooie gelegenheid tot ontmoeten van elkaar én met mensen die nader willen kennis maken met De Woudkapel.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Klaas van Egmond over een evenement van de Antroposofische Vereniging Nederland, de Stichting Rozenkruis en de Theosofische vereniging, allen exponenten van oude wijsheidstradities.
Dit werd georganiseerd in het besef dat we op een keerpunt in de tijd en in de ontwikkeling van de mensheid staan, nu we op allerlei niveaus tegen grenzen aanlopen en in crises belanden (ecologisch, politiek, economisch, sociaal-maatschappelijk en individueel).
Kunnen we uitgaan van een spiritueel, positief mensbeeld, dat zoals dat in de westerse geschiedenis altijd in diverse esoterische en spirituele tradities als onderstroom aanwezig is geweest? In de wereld waarin we nu leven, lijkt het alsof dit positieve mensbeeld grotendeels vergeten is geraakt.

Iedereen is welkom; lid of geen lid. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Data en tijden
Vrijdag 30 september, 28 oktober en 25 november van 15.30-17.30 uur.