Vooraf aanmelden

Tot en met 21 april 2021 is onderstaande tekst NOG NIET VAN TOEPASSING. Mocht er weer meer mogelijk worden in de toekomst, dan geldt in elk geval het volgende:

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (ca 30) en de belangstelling voor onze bijeenkomsten  is het noodzakelijk dat u zich voor de zondagochtenden aanmeldt, en dan met name voor de zondagsactiviteiten. Dit geldt ook voor leden en vrienden van De Woudkapel. Dit kan tot 24 uur tevoren via opgeven@woudkapel.nl Als u op de lijst staat hoeft u zich niet bij de deur opnieuw aan te melden. Het is voor iedereen prettig als u zich opgeeft in de week voorafgaand aan de betreffende dienst, dan heeft iedereen een kans om ook te komen bij populaire bijeenkomsten.  Vanzelfsprekend blijft u thuis met (lichte) verkoudheidsklachten. Diensten zijn ook bij te wonen op afstand via online streaming.

Geeft u s.v.p. ook aan of u met meerdere personen uit één huishouden komt.

Voor overige activiteiten staat precies aangegeven op deze site en in het programmaboekje hoe u zich vooraf kunt opgeven (via opgeven@woudkapel.nl of via ‘bestel kaarten’ en betaling vooraf met IDEAL).

Regels en discussie

Landelijk is er discussie over welke regels nodig zijn en welke niet. Ook binnen de vrijzinnige (eigenzinnige?) Woudkapel is dat te merken: Er zijn zogenaamde ‘rekkelijken’ en ‘preciezen.’  Zo zijn er mensen die strengere maatregelen willen dan voorgeschreven, maar er zijn er ook die zich juist storen aan de overheidsregels of de regels onzin vinden. De Woudkapel houdt een duidelijke koers: wij volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM en we doen ons uiterste best om daarbinnen zoveel mogelijk de menselijke maat te hanteren.  Wij doen dit uit zorg voor elkaar en solidariteit met elkaar in onze samenleving.

Veranderlijke situatie

We volgen de situatie rondom het coronavirus nauwlettend. Er zijn geregeld aanpassingen van de regels en de maatregelen vanuit de overheid. Het is te verwachten dat gedurende dit seizoen dan ook zaken anders zullen lopen dan we aan het begin kunnen voorzien. We houden natuurlijk zo goed mogelijk iedereen op de hoogte bij veranderingen.

Annuleringen 

Door de bijzondere situatie is te verwachten dat sommige activiteiten geannuleerd moeten worden.  Houdt daarom de web site in de gaten, die is altijd actueel. U kunt zich aldaar ook aanmelden voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief.

Afstandsregels

Iedereen die niet afkomstig is uit één huishouden, dient binnen De Woudkapel anderhalve meter afstand te bewaren.

Thuisblijven bij verschijnselen

  • Wie ziekteverschijnselen heeft, komt niet naar De Woudkapel en laat zich testen.
  • Wie een huisgenoot heeft met koorts of benauwdheidsklachten, blijft  thuis.
  • Wie corona heeft gehad of een huisgenoot heeft met corona, blijft enige tijd in quarantaine, volgens de regels van het RIVM.

 

Hygiëne- en gezondheidsregels

  • Iedereen die De Woudkapel binnenkomt, reinigt de handen; met water en zeep of met desinfecterende gel.
  • Hoesten of niezen in de elleboog.
  • Gelieve thuis het toilet te gebruiken. Toilet is alleen beschikbaar bij hoge nood.