Festival der
bespiegeling

11 en 12 maart

Festival bezoekersinformatie

Tijdens het festival kun je je twee dagen lang onderdompelen in alles wat de Woudkapel te bieden heeft. In lezingen, gesprekken, kunst en muziek ervaren we welke verhalen, vormen en plekken ons in deze tijd voeding en bezieling geven.
Iedereen is welkom!

Locatie
Het festival vindt plaats in de Woudkapel in Bilthoven.
Adresgegevens:
Beethovenlaan 21
3723 JG Bilthoven

Parkeren
In de wijk rondom de Woudkapel is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoe kan ik tickets kopen?
Je kunt één of maximaal twee dagticket(s) kopen via onze website.
Geef bij je reservering aan welke activiteiten je wilt bezoeken.
Als bepaalde activiteiten vol zijn, worden deze niet meer weergegeven bij het bestellen.
Na het invullen, reken je jouw bestelling in één keer af.
Eenmaal aangeschafte dagtickets worden niet gerestitueerd.

Losse activiteiten
Losse tickets voor activiteiten zijn vanaf half februari te koop via onze website.

Avondconcert Nynke Laverman
Wil je het avondconcert bezoeken? Dan kun je daarvoor losse concerttickets kopen. Het concert zit niet in bij je dagticket.

Vroegboekticket
Tot 1 februari krijg je de mogelijkheid om dagticket(s) tegen de gereduceerde prijs van € 25,00 te kopen (na 1 februari kost een dagticket € 35,00).

Lunch
Bij het aanschaffen van de tickets zie je ook de mogelijkheid om een lunch te bestellen. Je kunt een lunch bestellen voor € 10,00. Daarvoor krijg je twee (vegetarische) broodjes of wraps, twee drankjes en een stuks fruit. Tijdens de dag kun je zelf tussendoor koffie en thee kopen.

Huisregels

  • Huisdieren niet toegestaan.
  • Er kunnen foto’s gemaakt worden tijdens het festival welke wij gebruiken voor onze website en social media. Indien je niet op de foto wilt, vragen we je dit bij de fotograaf te vermelden.

Achtergrondinformatie en meer

Het thema van het festival
Al bijna 100 jaar is de Woudkapel een bijzondere plek voor zingeving, inspiratie en samenzijn. Het is een zogenaamde ‘oplaadplek’ voor de geest en de ziel. Maar welke plekken, zoeken jonge mensen en nieuwe generaties om stil te staan bij belangrijke levensvragen en het leven vollediger te maken? Met de bezoekers bespiegelen we, ervaren we, zoeken we een antwoord op de vraag welke plekken en vormen de huidige zinzoekers, vrijdenkers en jongere generaties aanspreken. Hoe ziet de ‘oplaadplek’ van de toekomst – de plek van bezinning, rust of samenzijn eruit?

Na het festival nog meer
Het houdt niet op met twee dagen festival. In de maanden erna is er, naast de lopende programmering, ook een aantal speciale activiteiten zoals een meezing-Stabat Mater, een Dichtersdag en een Eeuwfeestwandeling. Verder is er een bijzondere foto-expositie te zien van portretten van oudere leden van de Woudkapel, gemaakt door de fotoclub in Bilthoven. Onder de titel ‘Plekken van Bespiegeling’ kun je op verschillende plekken in de gemeente, kunst bewonderen van jonge kunstenaars.
Het eeuwfeest wordt afgesloten op 3 juni met een dag vol optredens (buiten), foodtrucks en een concert van lokale componisten en musici.