In de nacht van 17 op 18 juni vond de veertiende editie plaats van de nacht van de vluchteling. Deelnemers liepen een route van 40 of 20 kilometer, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Je kon zowel individueel meelopen of als team. In deze regio liepen de mensen van Amersfoort naar Utrecht. De Woudkapel in Bilthoven was rustlocatie op de route. Na ruim 24 kilometer konden de deelnemers in de Woudkapel rusten, een kop koffie drinken, eventueel gebruik maken van de hulp van het rode kruis, een appel eten aangeboden door supermarkt Hoogvliet, en natuurlijk goed drinken.

Rond 1.30 uur was er een team van enthousiaste vrijwilligers ter plaatse in de Woudkapel en om 3.15 uur werden de eerste lopers ontvangen. Rond 5.00 uur was het terrein van de Woudkapel vol met enkele honderden lopers, van jonge scholieren tot geoefende en ervaren deelnemers. Ook liepen er tijdens de nacht mensen mee met een eigen vluchtverhaal.

Er werden in de Woudkapel tientallen blaren geprikt, honderden flesjes water gevuld maar bovenal vele verbindende gesprekken gevoerd. De Nacht van de Vluchteling was een nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Het doel van de avond was overal voelbaar: betrokkenheid bij de mensen in de wereld die op de vlucht zijn. Landelijk is er 1,3 miljoen euro opgehaald voor stichting Vluchteling.