Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Wees Onzichtbaar – Murat Isik

13 maart 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
Kosten:
v.a. €5,00
Bestel kaarten

Schrijver Murat Isik (bekend van ‘Wees Onzichtbaar’ – winnaar Libris literatuurprijs 2018) neemt zijn vriend Chris Polanen (auteur ‘Waterjager’ en al 26 jaar als dierenarts werkzaam in de Bijlmer) mee voor een avond in De Woudkapel. Zij worden geïnterviewd over hun boeken: hun inspiratie en het leven en werken als schrijver. Aan bod komen o.a.: identiteit, migratie, integratie, emancipatie, de Bijlmer, Nederland, en heimwee.  I.s.m. Ike Bekking van de Bilthovense Boekhandel.De Woudkapel, Ontmoetingsplaats voor Vrijdenkers en Zinzoekers, heeft dit jaar weer een breed programma, met als motto ‘Verbinding’ – waar deze thema’s uitstekend in passen.

Na afloop is er volop ruimte voor vragen uit het publiek. Dit belooft een levendige en interactieve avond te worden! Iedereen is van harte welkom in De Woudkapel.

Woensdag 13 maart aanvang 20u. Zaal open 19.30u. Aanmelden: via bestel kaarten

Murat Isik is bekend van Wees onzichtbaar (winnaar Libris literatuurprijs 2018). Daarin wordt het verhaal verteld van Metin Mutlu, een Turks jongetje dat op vijfjarige leeftijd, met zijn ouders en zijn zusje, via Duitsland in de Amsterdamse Bijlmer terechtkomt en daar opgroeit. Het gezin wordt gedomineerd door een tirannieke vader, die een groot deel van de gezinsuitkering uitgeeft aan gokken en drinken.

Wees onzichtbaar is geschreven in een directe, meeslepende stijl, in ruim honderd anekdotische, scherp gefocuste hoofdstukken, rijk aan krachtige details en treffende observaties. Isik Murat trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen en toont de lezer een wereld die bekend is uit krantenartikelen en sociale studies, maar nog te weinig uit romans.

De jonge Metin, vanuit wiens perspectief de roman is geschreven, is een scherp observator met oog voor nuance. Zo geeft hij ons een veelkantig beeld van de aanvankelijk zo eendimensionaal lijkende vaderfiguur. En ook de Bijlmer wordt beschreven op een manier die tot nog toe onderbelicht is gebleven. Het boek vertelt op elegante en lichtvoetige wijze een belangrijk en ernstig verhaal.

Murat Isik en Chris Polanen en hun boeken Wees onzichtbaar en Waterjager:

Murat Islik: Wees onzichtbaar
Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Chris Polanen: Waterjager
Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te bewaren.

De avond bestaat uit een gesprek met beide schrijvers over de thema’s identiteit, integratie en verbinding, en er is ruim gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

Woensdag 13 maart aanvang 20u. Zaal open 19.30u. Aanmelden: via bestel kaarten

Met Murat Isik en Chris Polanen