Laden Programma

< Terug naar programma

Wees Onzichtbaar – Murat Isik

13 maart 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
Kosten:
v.a. €5,00
Bestel kaarten

Murat Isik is bekend van Wees onzichtbaar (winnaar Libris literatuurprijs 2018). Daarin wordt het verhaal verteld van Metin Mutlu, een Turks jongetje dat op vijfjarige leeftijd, met zijn ouders en zijn zusje, via Duitsland in de Amsterdamse Bijlmer terechtkomt en daar opgroeit. Het gezin wordt gedomineerd door een tirannieke vader, die een groot deel van de gezinsuitkering uitgeeft aan gokken en drinken.

Wees onzichtbaar is geschreven in een directe, meeslepende stijl, in ruim honderd anekdotische, scherp gefocuste hoofdstukken, rijk aan krachtige details en treffende observaties. Isik Murat trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen en toont de lezer een wereld die bekend is uit krantenartikelen en sociale studies, maar nog te weinig uit romans.

De jonge Metin, vanuit wiens perspectief de roman is geschreven, is een scherp observator met oog voor nuance. Zo geeft hij ons een veelkantig beeld van de aanvankelijk zo eendimensionaal lijkende vaderfiguur. En ook de Bijlmer wordt beschreven op een manier die tot nog toe onderbelicht is gebleven. Het boek vertelt op elegante en lichtvoetige wijze een belangrijk en ernstig verhaal.

De avond bestaat uit een inleiding door de schrijver; er is ruim gelegenheid voor interactie.

Woensdag 13 maart aanvang 20u. Zaal open 19.30u. Aanmelden: via bestel kaarten

Met Murat Isik en Chris Polanen