Laden Programma

« Alle Programma

Wandelkring 13 mei – 1e etappe Gelukkigerwijspad: Amersfoort – Maarn

13 mei

Gegevens

Datum:
13 mei
Evenementen Categorie:
Organisator:
Kaai Hanhart

Het Gelukkigerwijspad lopen
In het kader van het 100-jarig bestaan van de Woudkapel loopt de wandelgroep van de Woudkapel het Gelukkigerwijspad. De eerste twee etappes zijn gepland en vinden plaats op:
Zaterdag 13 mei: eerste etappe Gelukkigerwijspad van Amersfoort naar Maarn.
Zaterdag 17 juni: tweede etappe Gelukkigerwijspad van Maarn naar Elst
De data van de derde etappe van Elst naar Rhenen en de overige etappes worden na de zomer gepland.

Over het Gelukkigerwijspad
Ook in Nederland kunnen we genieten en al wandelend tot inkeer komen. Onder het motto ‘Lichtvoetig en diepzinnig’ bedacht Wilco het Gelukkigerwijspad, een route van 125 kilometer in Midden Nederland. Het is een hedendaagse pelgrimstocht met een bijzonder randje. Zo kan men de handen uit de mouwen steken door één tot twee uur vrijwilligerswerk te doen voor een kop koffie of thee en wat gezelligheid. Op sommige plekken liggen schrijfboeken: een Meldpunt Geluksmomenten, waarin de pelgrim mooie momenten kan delen. Amersfoort is een van de steden op het Gelukkigerwijspad. In de 15e eeuw was dit een bedevaartsoord, waar honderden mirakels plaatsvonden. Pelgrims kwamen van heinde en ver.

Ontmoeten, bezinnen en natuurbeleving
Sinds 25 jaar is er een wandelkring actief bij de Woudkapel. In het verleden zijn er zowel nationale als internationale wandeltochten georganiseerd die veelal via pelgrimspaden liepen. Er zijn tochten gemaakt langs kathedralen, basilieken en Boeddhistische tempels.
In het kader van het 100-jarig bestaan van de Woudkapel gaat de wandelgroep het Gelukkigerwijspad lopen in zeven etappes.

Iedere tocht wordt voorafgegaan door een beginseltje. Dat kan een door een deelnemer voorbereid verhaal zijn, of gedicht of lied. Vaak wandelen we daarna een half uur in stilte.
De meeste mensen lopen mee om in contact te komen met anderen, voor gesprek of juist voor stilte en natuurlijk voor het wandelen in mooie gebieden. Kort gezegd rust de wandelkring op de volgende zaken; open, vriendschap, natuurbeleving, betekenis en avontuur.

De wandelkring staat open voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot het gedachtegoed van de Woudkapel en die van wandelen houdt. Door aan de wandelkring deel te nemen, kun je de Woudkapel en de deelnemers leren kennen. De deelnemers stellen zich voor elkaar open.
Je bent welkom om twee keer als niet-lid mee te lopen. Daarna verzoeken we je je als lid of vriend van de Woudkapel bij ons aan te sluiten.

We reizen, indien gewenst, zoveel mogelijk gezamenlijk met het openbaar vervoer naar het startpunt.

Voor meer informatie omtrent vertrektijden en voor aanmelden kun je een mail sturen naar de coördinator, Kaai Hanhart: kaaihanhart@hotmail.com. Er zijn geen kosten voor deelname. De kosten voor eventuele overnachting, reizen, eten & drinken zijn voor eigen rekening.