Laden Programma

« Alle Programma

Lezing Tobi Lakmaker – De geschiedenis van mijn seksualiteit

19 april 20:00 - 22:00

€12,50

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Tobi Lakmaker komt naar de Woudkapel om te praten over zijn boek.
Hij wordt deze avond geïnterviewd door Bea Rigter van Kunstenhuis Idea.

‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk en gedurfd geschreven.

Uit zijn boek:  “Over de geschiedenis van mijn seksualiteit, dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk altijd al op vrouwen, op Muriël de roodharige bijlesdocente met de lange benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.”

Het boek, inmiddels toe aan de zevende druk, is vertaald in acht talen. Ook zijn de filmrechten verkocht en komt er een musical aan. Het vertelt over de jonge vrouw Sofie en haar relatie tot haar identiteit, seksuele voorkeur en zelfbeeld. Bij de eerste publicatie stond er Sofie Lakmaker op de cover. Dat is na een aantal drukken veranderd.

“Het is een autobiografisch verhaal”, vertelt Tobi. “Vooral een verhaal over eenzaamheid, maar het is ook een feministisch boek. Het gaat over iemand die zich om meerdere redenen niet meer vertrouwd voelt met de vrouwelijke rol. Het is objectief gezien op sommige momenten best onprettig om vrouw te zijn. Ik bevraag wel genderrollen in mijn boek, maar daar gaat het niet hoofdzakelijk om.”

Tobi (Sofie) Lakmaker is auteur en schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Hij is geboren en getogen in Amsterdam, studeerde korte tijd Russisch en literatuurwetenschappen en rondde in 2018 zijn studie filosofie af aan de Universiteit van Amsterdam.

In samenwerking met de Bilthovense boekhandel en KunstenHuis Idea.

Datum en tijd
Woensdag 19 april van 20 tot 22 uur.

Aanmelden en kosten
De lezing kost € 12,50. Kaarten zijn te bestellen via de knop ‘Bestel kaarten’.