Laden Programma

< Terug naar programma

Scratch-zangdag Stabat Mater (Pergolesi)

20 maart

Gegevens

Datum:
20 maart
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , ,

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

In de reprise…

Overdag wordt het Stabat Mater van Pergolesi, gerepeteerd onder leiding van alt en zangpedagoge José Scholte en sopraan Clara de Vries. Als klap op de vuurpijl wordt diezelfde avond het Stabat Mater uitgevoerd voor publiek, met begeleiding door het gerenommeerde Woud Ensemble! De delen uit het Stabat Mater zullen afwisselend door koor of solisten worden gezongen, waarbij José en Clara de solopartijen zingen. (*scratch verwijst naar ‘from scratch’ – een unieke vorm van samen repeteren en iets bijzonders crëeren)

Programma en voorbereiding
Op zaterdag 20 maart wordt er zowel ‘s morgens als ‘s middags gerepeteerd en krijg je zangtechnische ondersteuning van José en Clara. De dag wordt ’s avonds besloten met een uitvoering. Publiek is dan ook welkom.
Om mee te kunnen doen aan deze dag dien je tevoren je partij zelf goed in te studeren – daarvoor krijg je muziek en geluidsfragmenten uitgereikt. Degenen die dat graag willen kunnen in de weken ervoor ook nog meedoen aan een extra repetitie.

Programma 20 maart 2021:
10.00 – 12.30 uur          Repeteren (hoge en lage stemmen apart)
13.30 – 15.30 uur          Repeteren beide stemmen
16.00 – 17.30 uur          Generale repetitie
20.00 uur                      Uitvoering met het Woudensemble 

Aanmelden en kosten
Nadere informatie volgt in de loop van het najaar.

Jose Scholte – alt mezzo
Geïnspireerd door haar grootvader begint José Scholte haar studie zang aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus besluit zij haar studie te vervolgen in Duitsland. José volgt zanglessen van o.a. prof.dr. M. Vogel, Aafje Heijnis en Jard van Nes. Zij zingt opera en oratorium onder leiding van dirigenten als Valeri Gergjev, Giuliano Carella, Reinbert de Leeuw, Jos van Veldhoven en Hans Leenders. Ook kamermuziek is haar niet vreemd: met pianisten als Paulo Giacometti en Ernst Munneke geeft ze liedrecitals. Het Stabat Mater van Pergolesi heeft zij solistisch met onder andere Kees Hulsman en Krijn Koetsveld veelvuldig uitgevoerd.

Clara de Vries – sopraan
Clara De Vries studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Na haar studie volgde zij jarenlang lessen bij Aafje Heynis en later bij Charlotte Margiono. Zij heeft een brede opleiding van liedkunst aan het Mozarteum Salzburg, tot opera aan het Opera Centrum Amsterdam. Clara is een bekend gezicht in de oratorium- en korenwereld waar zij met vele dirigenten zong. Zowel Bach als Verdi staat op haar repertoire. Met haar Midas Ensemble (piano en klarinet) zingt Clara kamermuziek op internationaal niveau.

Samenwerking
De samenwerking  tussen José Scholte en Clara de Vries dateert van na hun studie aan het Conservatorium toen zij elkaar ontmoeten bij Aafje Heynis. Ze hebben vervolgens een groot duettenrepertoire opgebouwd. Samen zingen en je verbinden via de muziek, ervaren zij beiden als een bijzonder geschenk; een geschenk dat ze in allerlei vormen willen doorgeven aan een breed publiek.

Woud Ensemble
Het Woud Ensemble bestaat uit strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest. Zij zijn geen onbekenden van de Woudkapel: zij hebben in de Woudkapel een aantal keren uitvoeringen gegeven met bekende en minder bekende kamermuziek.