Laden Programma

< Terug naar programma

Scratch-zangdag Stabat Mater (Pergolesi)

21 maart 10:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
10:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Bestel kaarten

Organisator

José Scholte
E-mail:
j.scholte12@kpnplanet.nl

Op 21 maart 2020 vindt voor de eerste keer een ‘scratch*’-zangdag plaats in de Woudkapel. Met maximaal tachtig liefhebbers (m/v) repeteren we overdag het Stabat Mater van Pergolesi, onder leiding van alt en zangpedagoge José Scholte en sopraan Clara de Vries. Als klap op de vuurpijl wordt diezelfde avond het Stabat Mater uitgevoerd voor publiek, met begeleiding door het gerenommeerde Woud Ensemble! De delen uit het Stabat Mater zullen afwisselend door koor of solisten worden gezongen, waarbij José en Clara de solopartijen zingen. (*scratch verwijst naar ‘from scratch’ – een unieke vorm van samen repeteren en iets bijzonders crëeren)

Programma en voorbereiding

Op zaterdag 21 maart wordt er zowel ‘s morgens als ‘s middags gerepeteerd en krijg je zangtechnische ondersteuning van José en Clara. De dag wordt ’s avonds besloten met een uitvoering. Publiek is dan ook welkom.

Om mee te kunnen doen aan deze dag dien je tevoren je partij zelf goed in te studeren – daarvoor krijg je muziek en geluidsfragmenten uitgereikt. Degenen die dat graag willen kunnen in de weken ervoor ook nog meedoen aan een extra repetitie.

Programma 21 maart 2020:
10.00 – 12.30 uur          Repeteren (hoge en lage stemmen apart)
13.30 – 15.30 uur          Repeteren beide stemmen
16.00 – 17.30 uur          Generale repetitie
20.00 uur                      Uitvoering met het Woudensemble

Aanmelden en kosten  

Meld je zo vroeg mogelijk aan: er is plaats voor maximaal 80 zangers en de dag wordt ook landelijk bekend gemaakt. De muziek krijg je na aanmelding – en betaling – uitgereikt zodat je tijd genoeg hebt om te studeren. Aanmelding alleen via deze site. U kunt zich hier aanmelden. Kosten voor deelname, inclusief uitvoering; Leden en vrienden van de Woudkapel: €30 /Niet-leden: € 40. (Lunch graag zelf meenemen).

Extra repetities: Op 15 februari van 10-12 uur, en/of 7 maart van 14.00 – 16.00 uur (Niet verplicht. €10 contant per keer. U krijgt vanzelf bericht van de organisatie om zich hiervoor op te geven nadat u zich via deze site heeft aangemeld voor 21 maart).

Meld je hier aan: Bestel kaarten

 

Jose Scholte – alt mezzo  

Geïnspireerd door haar grootvader begint José Scholte haar studie zang aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus besluit zij haar studie te vervolgen in Duitsland. José volgt zanglessen van oa Prof dr M. Vogel, Aafje Heijnis en Jard van Nes. Zij zingt opera en oratorium onder leiding van dirigenten als Valeri Gergjev, Giuliano Carella, Reinbert de Leeuw, Jos van Veldhoven en Hans Leenders. Ook kamermuziek is haar niet vreemd: met pianisten als Paulo Giacometti en Ernst Munneke geeft ze liedrecitals. Het Stabat Mater van Pergolesi heeft zij solistisch met onder andere Kees Hulsman en Krijn Koetsveld veelvuldig uitgevoerd.

Clara de Vries – sopraan  

Clara De Vries studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Na haar studie volgde zij jarenlang lessen bij Aafje Heynis en later bij  Charlotte Margiono. Zij heeft een brede opleiding van liedkunst aan het Mozarteum Salzburg, tot opera aan het Opera Centrum Amsterdam.
Clara is een bekend gezicht in de oratorium- en korenwereld waar zij met vele dirigenten zong. Zowel Bach als Verdi staat op haar repertoire. Met haar Midas Ensemble (piano en klarinet) zingt Clara kamermuziek op internationaal niveau.

Samenwerking

De samenwerking  tussen José Scholte en Clara de Vries dateert van na hun studie aan het Conservatorium toen zij elkaar ontmoeten bij Aafje Heynis. Ze hebben vervolgens een groot duettenrepertoire opgebouwd. Samen zingen en je verbinden via de muziek, ervaren zij beiden als een bijzonder geschenk; een geschenk dat ze in allerlei vormen willen doorgeven aan een breed publiek.

Woud Ensemble

Het Woud Ensemble bestaat uit strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest. Zij zijn geen onbekenden van de Woudkapel: zij hebben in de Woudkapel een aantal keren uitvoeringen gegeven met bekende en minder bekende kamermuziek.