Laden Agenda

« Alle Agenda

Schrijftraining Pauline Weseman: De roep van mijn ziel

7 november 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 17 oktober 2024 at 19:30

One event on 24 oktober 2024 at 19:30

One event on 7 november 2024 at 19:30

One event on 21 november 2024 at 19:30

Gegevens

Datum:
7 november
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

De Woudkapel in Bilthoven biedt dit najaar onder het label ‘Woud Academie’ * een nieuw type schrijftraining aan. Onder professionele begeleiding onderzoek je je levensvragen en ontwikkel je tegelijk een dagelijkse schrijfroutine.

Ik wil mijn levensverhaal opschrijven, maar waar begin ik? Of: je hebt je leven aardig op de rit. Toch knaagt er iets; hoe vind ik meer voldoening of richting? Of: hoe kan ik meer betekenen voor anderen?

In deze training ga je al schrijvend op zoek naar wat voor jou van waarde is. Dat doen we aan de hand van het beschrijven van je levensfases. In elke fase verkennen we cruciale ervaringen en gebeurtenissen om de roep van jouw ziel op het spoor te komen. Waar doe jij het voor? Welke vraagstukken speelden in deze fases, wat waren je vaardigheden en interesses, waarin ontwikkelde jij je? Wat waren je valkuilen en uitdagingen en hoe ging je daarmee om? En wat onthult dit alles over waar je nu staat, hoe je je leven wilt leiden en invullen, in relatie tot jezelf en de ander? Wat vertelt dit alles jou over jouw plek in deze wereld, denk aan sociaal, ecologisch, politiek, maatschappelijk of spiritueel? Kortom: hoe kun jij op jouw unieke wijze meer van betekenis zijn, op zo’n manier dat het wel doet aan jouw ziel?

De grote meerwaarde van schrijven is dat je daarmee spelenderwijs, rechtstreeks de weg naar je ziel vindt. Schrijfoefeningen kunnen je helpen door je ongemak heen te schrijven, vicieuze cirkels te doorbreken, plezier te krijgen in het schrijven en jouw verhaal op papier te krijgen.
Anders dan bij workshops of cursussen krijg je in deze training ook vakkundig schrijfadvies over bijvoorbeeld een aantrekkelijke en heldere verhaalstructuur, spanningsopbouw en beeldend schrijven.

De training wordt gegeven door Pauline Weseman, journalist, religiewetenschapper en biografisch coach. Zij schrijft ruim dertig jaar over religie, spiritualiteit en zingeving (onder meer voor Trouw) en doceert sinds 2012 creatief en journalistiek schrijven aan de School voor Journalistiek in Utrecht en aan werkende journalisten. Na diverse persoonlijke crises geeft ze schrijfretraites, lezingen en workshops rond het levensverhaal. In de cursus ‘De roep van mijn ziel’ combineert zij de kneepjes van het schrijfvak met de zoektocht naar zingeving, dat wat er werkelijk toe doet. Zij laat zich inspireren door mythen, kunst, religie, literatuur en volksverhalen.

De training is verspreid over vijf donderdagavonden die dicht bij elkaar liggen. Voor de tussenliggende dagen krijg je wekelijks een grotere schrijfopdracht mee naar thuis waar je in je eigen tempo, op een of meerdere dagen, aan kunt werken. Op de cursusdag zelf wissel je het geschrevene uit met elkaar, krijg je schrijfadvies en enkele schrijfoefeningen. Door de spreiding over meerdere weken is er tijd het geschrevene te laten landen, te doordenken en een misschien wel blijvende schrijfroutine te ontwikkelen.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.
Inhoudelijke vragen over de cursus kunnen gesteld worden aan de trainer: Pauline Weseman: contact@paulineweseman.nl

Data
Donderdagavond 10, 17 en 24 oktober, 7 en 21 november, van 19.30 – 22.00 uur.

Kosten en aanmelden
Deze training kost € 395,00. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten hierboven.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.

* De Woudkapel biedt al jaren een gevarieerd programma aan rond zingeving, met lezingen, gespreksgroepen, concerten en andere activiteiten. Deze worden veelal georganiseerd door vrijwilligers, en aangeboden tegen een zeer gereduceerd tarief (voor leden). Onder het ‘label’ Woud Academie’ is de Woudkapel bezig een nieuw type activiteiten te ontwikkelen: trainingen onder leiding van professionele docenten en coaches, bedoeld voor mensen die hun leven of loopbaan een andere invulling willen geven, of verdieping willen aanbrengen in hun huidige leven en werk. Docenten en coaches hebben hun sporen verdiend in het veld van zingeving en worden volgens marktconforme tarieven betaald. Dat vind je terug in een ander soort tarief van de trainingen. We hopen dat dit type activiteiten – en de bijzondere plek en atmosfeer van de Woudkapel – in een behoefte voorziet in de regio.