Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Ontmoetingsmiddag – Levensvragen aan de hand van Benedictus

16 oktober 2019 14:00 - 16:00

Gegevens

Datum:
16 oktober 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , ,
Kosten:
v.a. €5,00

Organisator

Opgeven@woudkapel.nl
E-mail:
opgeven@woudkapel.nl

 o.l.v. Harm Knoop

Levensvragen zijn er altijd en overal. Vragen die er werkelijk toe doen. Wat is de betekenis van mijn leven? Wie of wat geeft mijn leven die betekenis? Of kan ik die alleen uit mijzelf halen? Zijn er onafgemaakte zaken? Wat is mijn plaats in het grote geheel? Spannende vragen. In alle maten en soorten. In iedere levensfase. Op elke plek op aarde. Bij alle mensen van alle tijden.

Wat betekent het leven en ons leven?

Hoe voegen wij ons naar die betekenis of

hoe voegen we betekenis (of zin) toe?

Een mooie invalshoek om over levensvragen te spreken is het werk van Benedictus, de stichter van de naar hem genoemde orde der Benedictijnen. Benedictijnse spiritualiteit wordt ook wel ‘praktische spiritualiteit’ genoemd.

Wil Derkse, als oblaat (leek) verbonden aan de Willibrordsabdij in Doetinchem, heeft de regel van Benedictus op een prachtige manier toepasbaar gemaakt voor het ‘gewone leven’ als context van en vruchtbaar veld voor levensvragen.

Op deze ontmoetingsmiddag gaan we erover aan de praat. Aanmelden via email: opgeven@woudkapel.nl of via de inschrijflijst in de hal van de Woudkapel.

Aanbevolen: Wil Derkse, ‘Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven’. Uitgeverij Lannoo, Tielt, 2000.  n en samenwerken buiten de muren van het klooster.

Over Harm Knoop  Zoekend, schatgravend, inspirerend, bezielend en ondersteunend stimuleert Harm Knoop mensen om hun eigen bronnen te openen en vruchtbaar te maken voor hun leven en voor de wereld om hen heen. Harm Knoop werkt als coach, trainer, inspirator, vrijgevestigd geestelijk verzorger, voorganger, docent, vertrouwenspersoon en schrijver.