Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Ontmoetingsmiddag: Alles over Biologische Bijenteelt

18 juli 2018 14:30 - 16:30

Gegevens

Datum:
18 juli 2018
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenementen Categorie:
Bestel kaarten

De heer van Berkel van de BijenAkker in Odijk vertelt deze middag over de biologische bijenteelt. Samen met imkerij Two Bee weet hij alles over de huidige stand van zaken in de bijenwereld en over al het goede dat bijen ons te bieden hebben.

Henk van Berkel besteedt al meer dan 35 jaar veel tijd en aandacht aan de bijen en het imkeren op de BijenAkker, waar gewerkt wordt aan een akker vol bloemen, (vergeten) groente, kruiden en fruit. Een natuurrijke plek, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. Het land wordt bewerkt in het ritme van de seizoenen, volgens de uitgangspunten van de biologische teelt, met evenwicht en harmonie op de tuin. De bijen verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel.  Biodiversiteit, een grote variatie aan levende organismen, is daarbij van belang. De BijenAkker is een van de locaties, waar de bijen van Imkerij Two Bee hun belangrijke werk doen.

Deze middag vindt plaats in de Woudkapel en begint om 14.30 uur met koffie of thee en wordt afgesloten met een drankje rond 16.30 uur.

Kosten: 5 euro, ter plekke te voldoen. U kunt ook online kaarten bestellen als u dat wilt.

Informatie en opgave bij Lauk Spelberg: 030-2280078 of laukspelberg@casema.nl