Laden Programma

< Terug naar programma

Ontmoeten op zondag – ‘Doorgeven’

25 oktober 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
, ,
Evenementen Tags:
, , , , , ,

Op deze zondag staat het begrip ‘doorgeven’ centraal. 

Wat geven we door en wat leren we van verschillende generaties? Onder leiding van Daan van Geijlswijk en Pieter Lootsma wordt met elkaar in gesprek gegaan over vragen als: ’Hoe verhouden ouderen zich tot jongere generaties en de huidige samenleving? En hoe is dat andersom?’, ’Wat is de plek of rol waar je je goed bij voelt en heb je het gevoel dat je die plek en rol kunt vervullen; wordt het je gegund?’, ‘Moeten we eerder spreken over het scheppen van voorwaarden waarin jongeren aan hun zoektocht naar zin kunnen beginnen?’ In het verleden was de rol (identiteit) gekoppeld aan de levensfase waarin hij/zij zat. Dat is nu niet meer het geval. Dat vraagt nogal wat van onze eigen creatieve krachten. Na een korte introductielezing zullen we op een speelse manier uitgedaagd worden om onze ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Pieter Lootsma is verbonden aan De Woudkapel als inspirator en predikant. Daan van Geijlswijk is kunstenaar en artistiek leider van de rouwtuin en het ontaarde boom project.

De laatste zondag van de maand staat bij De Woudkapel in het teken van elkaar ontmoeten. Centraal staat de interactie met elkaar vanuit het thema ‘oefenen in verbondenheid’.
Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.  Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Vrijwillige bij de deur. Na afloop is er koffie en thee.