Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Ontmoeten op zondag – ‘Doorgeven’

25 oktober 2020 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
25 oktober 2020
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
, ,
Evenementen Tags:
, , , , , ,

Op deze zondag staat het begrip ‘doorgeven’ centraal. 

Op zondag 25 oktober willen we aan de hand van een paar korte filmfragmenten met elkaar in gesprek gaan over het beeld dat we hebben van de verschillende generaties hebben, met name van de degenen die al wat ouder zijn. Maar we willen ook stilstaan bij de vraag welke rol of functie ouderen in de samenleving kunnen hebben.

Het centrale begrip zal ‘doorgeven’ zijn. Het doorgeven van waarden, van een bepaalde manier van doen of denken, het lijkt naar de achtergrond te zijn gedrongen. Veel grootouders zijn zich althans nauwelijks bewust van de grote rol die zij door de eeuwen heen in de opvoeding van hun kleinkinderen hebben gehad.

Het is het idee om voor deze bijeenkomst ook zoveel mogelijk jongere mensen uit te nodigen. Daarvoor doen we ook een beroep op u. Mocht u kinderen (of volwassen kleinkinderen) hebben, wellicht buren of andere bekenden, dan zou u kunnen bijdragen aan het gesprek door hun te vragen op de ochtend van de 25-ste mee te komen naar De Woudkapel.

leiding: Daan van Geijlswijk en Pieter Lootsma

De laatste zondag van de maand staat bij De Woudkapel in het teken van elkaar ontmoeten. Centraal staat de interactie met elkaar vanuit het thema ‘oefenen in verbondenheid’.

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk maar u dient zich vooraf op te geven via email opgeven@woudkapel.nl. Dit geldt ook voor leden en vrienden van De Woudkapel.

Collecte bij de deur. I.v.m. de coronamaatregelen wordt er na de dienst géén koffie of thee geschonken.

Opgeven kan tot 24 uur tevoren alleen in de week voorafgaand aan de dienst.