Laden Agenda

« Alle Agenda

Moderne profeten en mystici – (meer info volgt)

29 december 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
29 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

We leven in een turbulente tijd waarin er veel op ons afkomt. Er is vervreemding, polarisering en ontwrichting. Maar er zijn mensen, nu en vroeger, die iets kunnen belichamen dat anders is. Zij belichamen een leven waarin de waarheid en barmhartigheid een plek heeft, overtuigingskracht en een luisterend oor, contemplatie en actie, geestkracht en intelligentie. Deze mensen zou je moderne profeten of mystici kunnen noemen.

De acht ‘laatste’ zondagen van de maand van dit seizoen staat elke bijeenkomst weer een profeet of mysticus centraal. We focussen in de bijeenkomst op een kwaliteit van de betreffende persoon. Aan de hand daarvan kijken we ook naar deze kwaliteit in ons zelf. Wat zegt deze kwaliteit ons? En kunnen we ook een schaduwkant van deze kwaliteit gewaar worden? We doen deze bijeenkomst een vorm van zelfonderzoek.

De ochtend ziet er als volgt uit: Samen lezen we over het leven en werk van de mysticus. We maken ruimte voor stilte om te bezinnen en we gaan met elkaar in gesprek. Dat doen we aan de hand van verschillende oefeningen. De oefeningen zijn erop gericht te onderzoeken wat er in ons leeft en aanwezig is.

29 december
Meer informatie volgt.

 

Het gaat in deze bijeenkomsten niet om een uitgebreide theoretische analyse van een gedachtengoed. Het gaat erom wat ons raakt, bezielt en richting geeft.
Deze ochtend wordt begeleid door onze eigen inspirator Madelief Brok.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!

QR-code volgt.