Laden Programma

< Terug naar programma

Lezing-workshop Levenskunst en Imaginatie – Jan Taal

13 november 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
13 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , ,
Kosten:
v.a. €5,00
Bestel kaarten

Het beeldend vermogen is niet iets wat aangeleerd is, het is ‘ingeschapen’ en het is hét middel bij uitstek voor levenskunst, voor het bewust zin en richting geven aan je leven. Jan Taal, Gezondheidszorgpsycholoog en opleider

“Verbeelden, imagineren, is de kernfunctie van de psyche. Elke actie, elke nieuwe ontwikkeling wordt aangestuurd door het beeld ervan. De innerlijke beeldenwereld is de centrale arena van wie we zijn en van onze mogelijkheden. Het is de dieper liggende grond van ons wezen, daar waar werkelijke veranderingen in onze psyche en manier van leven uit voortkomen. Imaginatie is het bewust navigeren in die centrale arena, het geeft toegang tot wat we ons Grotere Zelf kunnen noemen. Met imaginatie kun je onderzoeken wat er diep bij je van binnen zit- drijfveren, verlangens, complexen, trauma’s, potenties, talenten en creativiteit- en hoe je kunt leren dat te gaan coördineren, om je leven de door jou gewenste betekenisvolle inhoud en vorm te geven.” Aldus Jan Taal.

In deze lezing-workshop voert Jan Taal je via prehistorie, neuropsychologie en imaginatie-belevenissen van mensen in de 21e eeuw naar de drie stadia van imaginatie en word je uitgenodigd om ‘levenskunst door imaginatie’ ook zelf te gaan ervaren tijdens deze avond d.m.v. imaginatie-oefeningen.

Jan Taal studeerde culturele antropologie en klinische psychologie en is sinds 1978 actief in de ontwikkeling van imaginatie. Hij heeft een praktijk voor psychologische behandeling en voor coaching sinds 1980 tot op heden in Amsterdam. De School voor Imaginatie leidt hij vanaf de oprichting in 1985.
In 1997 richtte hij met Kitty Zwart de stichting Kanker in Beeld op.

Kosten: Voor leden en vrienden van De Woudkapel €5,- en anderen €10,-. Entreekaarten via www.woudkapel.nl