Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Inspiratiedag: Bronnen van de Islam

17 maart 10:30 - 15:30

Gegevens

Datum:
17 maart
Tijd:
10:30 - 15:30
Evenementen Categorie:
Bestel kaarten

DEZE DAG GAAT HELAAS NIET DOOR

WIE AL KAARTEN GEKOCHT HEEFT KRIJGT ZIJN GELD VANZELFSPREKEND TERUG

Met Tarik Yusif (dagbegeleider), Enis Odaci, Boris van der Ham, Nuweira Youskine en… Arabische muziek!

Wie heeft er nog oog voor het fijnzinnige islamitische gedachtengoed dat aan de basis lag van de westerse Renaissance? Wie heeft ooit ervaren wat het reciteren van soera’s met je kan doen? Tijdens Bronnen van de Islam duiken we dieper in de historie en het gedachtengoed van de Islam en we zullen verschillende uitingen daarvan ervaren via lezingen, gesprekken en muziek. In deze tijd van polarisatie wil De Woudkapel mogelijkheden aanreiken om mensen met elkaar te verbinden. Daarbij zoeken wij naar wat mensen ten diepste beweegt en raakt.

Deze bijzondere dag staat onder leiding van Tarik Yousif, een enthousiaste Nederlandse filosoof, ondernemer, programmamaker en publicist. Tarik Yousif is o.a. bijzonder hoogleraar islamitische filosofie/religie aan de Universiteit van Leuven en gaf college aan de ‘School of Life’ in Amsterdam. Een van zijn uitspraken is: ‘De islam is gekaapt door theologen.’ Filosofie kan volgens Yousif, ook binnen de Islam, de zo gemiste openheid van geest stimuleren. Lees ook: www.humanistischverbond.nl/nieuws/er-is-meer-tussen-fundamentalist-en-atheist.

Programma:
* Introductie in de verschillende stromingen en historie van de Islam – door Tarik Yusif
* Kennismaking met enkele oude islamitische filosofen die ons westers denken mede hebben bepaald – door Tarik Yousif
* Een interactief gesprek met levende denkers over religie en de huidige samenleving.
Met gasten: Enis Odaci (NieuwWij; oprichter Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme), Nuweira Youskine (journaliste, Islamologe) en Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond, auteur en voormalig Tweede-kamerlid D’66)
* Afsluiting met prachtige Arabische muziek door: Nizar Rohana (ud), Modar Salama (percussie: darbuka, riq) en Marianne Noordink (fluit en nay).

Toegang: leden en vrienden € 20,- , anderen € 30,-, inclusief lichte lunch en drankjes. Aanmelden via kaartverkoop.

foto: Herre Vermeer