Laden Programma

< Terug naar programma

Het Afrikaanse Adinkra spel

29 september 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , ,
Kosten:
v.a. €10
Bestel kaarten

To a wise person we speak in proverbs and not in long stories. (Akan spreekwoord).

Door met elkaar het Adinkra spel te spelen, leer je over de ethiek en diepere wijsheden die verborgen liggen in de eeuwenoude Akan symbolen en spreekwoorden uit Ghana, West Afrika. De Akan staan bekend om hun sterke visuele en spreekwoordelijke communicatie. De symbolen zijn verbonden met elementen en zintuigen, dragen bij aan het diepere inzicht over het belang van de persoonlijke en universele balans. Met het spel kun je elkaar ook spelenderwijs op een ander niveau (beter) leren kennen. Het belooft een levendige en interactieve avond te worden! De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Maria van den Boer. Louise Müller, die het spel ontwikkeld heeft, vertelt over de achtergrond en is de spelmaster. Om het spel te kunnen spelen worden de aanwezigen in kleine groepjes verdeeld. Graag bijtijds reserveren, dan kan de groepsindeling van tevoren worden gemaakt.

Maria van den Boer is socioloog. Zij heeft jarenlang in Afrika gewoond en gewerkt voor o.a. UNICEF en Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2004 heeft zij de Nguia Ti Bé Foundation opgericht. Deze stichting ondersteunt projecten in Afrika, die het eigen gedachtegoed uitdragen, beschermen, ontwikkelen en overdragen aan een nieuwe generatie. In Nederland brengt de stichting de Afrikaanse filosofie over het voetlicht door middel van lezingen en workshops.

Louise Müller is docent en onderzoeker Afrikaanse filosofie, literatuur en media aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde filosofie en geschiedenis met een focus op Afrika. Ze specialiseerde zich in Akan en Yoruba orale literatuur en religie en verrichtte hiervoor veldwerk in Ghana. Samen met andere wetenschappers, o.a. uit Ghana, ontwikkelde Louise het Adinkra spel, dat gebruikt wordt in masterclasses interculturele communicatie.

Datum: woensdag 29 september 2021, van 20.00-22.00 uur
Locatie: Kapel
Kosten voor deelname per ochtend: Voor leden en vrienden van De Woudkapel € 10,00 en anderen € 20,00.
Kaarten alleen verkrijgbaar via ‘bestel kaarten’.
Aanmelden vóór maandag 27 september.