Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Gespreksgroep over het boek Sapiens van Yuval Noah Harari

21 januari 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,

Sapiens – Is er voor de wereldbewoners wel een waardige toekomst?

Gespreksgroep onder leiding van Pieter Lootsma, Mirjam Lange en Flip Goudsmit

Vier bijeenkomsten, afwisselend bij verschillende deelnemers thuis, waar we met elkaar nagaan hoe de opkomst van de homo sapiens te verklaren. De opkomst en intussen de dominantie van de menselijke soort gaat wel ten koste van alle andere dier- en menssoorten en de natuurlijke omgeving. De kracht van de homo sapiens gaat gepaard met een aantal zwakten die op den duur kunnen leiden tot een onderschikte rol voor de mens in de komende biotechnologische en Informatie-revolutie; hoe moeten we ons dat voorstellen? Andere vragen die door het boek Sapiens opgeroepen worden zijn: Heeft de mens een eigen vrije wil, is groei in beschaving en empathisch vermogen duurzaam realiseerbaar. Is dan een waardige toekomst voor alle wereldbewoners denkbaar en realistisch? Pieter Lootsma is voorganger in de Woudkapel. Mirjam Lange is historica. Flip Goudsmit is ontwikkelingseconoom.

De eerste serie is VOL – (Maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Data: 21 januari, 4, 18 februari en 4 maart 2019)

Er zijn nog enkele plaatsen in de tweede serie Sapiens op donderdagmiddag van 14-16u. Data: 7 en 21 februari, 7 maart en 4 april. 

Lokatie: Bij deelnemers thuis. Maximum aantal deelnemers: 10

Deelname: 20,- voor leden en vrienden; 30,- voor anderen. Gezien het karakter van deze gespreksgroep is deelname aan losse avonden niet mogelijk en is het aantal deelnemers beperkt. Opgave en informatie: opgeven@woudkapel.nl.